Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates varning till Harry om Meghan ledde till sprickan

De båda prinsparen kallades till en början för ”Fab four”. I dag är relationen inte lika nära.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William.Foto: PHIL HARRIS / AP TT NYHETSBYRÅN

William och Kate var oroliga över att Harry var förblindad av förälskelse och rusade in i äktenskapet med Meghan – men när de uttryckte sin oro blev Harry djupt sårad.

– Harry känner att han inte lyckades skydda sin mamma, nu gör han allt i sin makt för att skydda sin fru. Han är så känslig att han uppfattar minsta kommentar som kritik, säger en uppgiftslämnare i den nya boken ”Royals at War”, skriver Daily Mail

Prins William och hertiginnan Kate såg fram emot att lära känna prins Harrys nya flickvän. Första mötet ska ha skett på Kensington palace och varit lyckat, enligt uppgiftslämnare till Daily Mail

Författarna bakom den nya boken ”Royals at War”, av journalisterna Dylan Howard och Andy Tillett, hävdar att William och Kate genast fattade tycke för Meghans personlighet.

Men det fanns också tvivel kring relationen.

Kate och William ska aldrig ha haft något emot Meghan som person – men uttryckte ändå sina förmaningar kring relationen.Foto: PAUL GROVER / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt boken ska William ha ställt frågan till Harry: ”Är hon den rätta?”. Det framgår också att Kate ska ha pratat enskilt med Harry.

”Hon påminde honom vänligt om att han dejtade någon med ett helt annat liv, förflutet och karriär. Att det skulle krävas tid och engagemang för dem att få det att fungera”, skriver författarna i boken. 

Kates och Williams oro ska ha berott på att relationen gick fort fram. Harry och Meghan inledde sitt förhållande 2016 och gifte sig två år senare i maj 2018. Ett år senare föddes sonen Archie.

Harrys känslighet för kritik

Harry ska dock ha tagit illa upp av samtalen med William och Kate.

Förra året kommenterade Harry sprickan mellan bröderna i en intervju i brittiska tv-kanalen ITV.

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen. Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra, sa han.

Boken ”Royals at War” citerar en uppgiftslämnare som säger:

– Harry känner att han inte lyckades skydda sin mamma, nu gör han allt i sin makt för att skydda sin fru. Han är så känslig att han uppfattar minsta kommentar som kritik, trots att det inte ens är avsikten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.