Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kate och William hjälpte till under bageribesök

Munskydden var på under besöket.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Prins William och hertiginnan Kate besökte på tisdagen det kända bageriet Beigel Bake i London.

Det brittiska prinsparet drog på sig ansiktsmasker som matchade deras kläder, och hjälpte till att baka, skriver The Independent.

Under besöket mötte de också de muslimska volontärer som hjälpt till att stötta lokalsamhället under coronapandemin.

På tisdagen dök prins William – klädd i en ljusblå kostym – och hustrun hertiginnan Kate – i rödblommig klänning – upp på dygnet runt-öppna bageriet Beigel Bake i East End i London.

Prinsparet tänkte på säkerheten när de var med och bakade, och hade både ansiktsmasker som matchade respektive kläder, och även förkläden på sig.

Beigel Bake har, på grund av att det aldrig är stängt, blivit ett stammishak för skiftarbetare, turister och klubbesökare, som alla vill ha deras bagels med salt kött, skriver The Independent.

Under besöket på Brick Lane, där bageriet ligger, passade prinsaparet också på att träffa de muslimska volontärer som hjälpt till att få lokalsamhället att gå runt under coronapandemin, när allt fler har blivit av med jobben. Rundvisningen, som ägde rum på prins Williams lillebror prins Harrys födelsedag, inkluderade också ett besök i den lokala moskén och ett folkets hus.

William och Kate fick veta mer om hur coronapandemin påverkat människorna i omgivningen, och hur Beigel Bake har hjälpt till genom att donera mat, och köra ut till de som inte kan lämna sina hem på grund av smittorisken.

Prinsparet besökte också London Bridge arbetscenter, där de pratade med en grupp människor som alla har förlorat sina jobb på grund av viruspandemin.

Har du stöttat lokala verksamheter under pandemin?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.