Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates ilska: Meghans mamma favoriserades

Här är boken som gäckar hovet.
Hertiginnan Kate.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA TT NYHETSBYRÅN
Kate ska ha upplevt att drottningen favoriserade Meghans familj.Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan har lämnat hovet för ett liv i USA.Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Meghan tillsammans med mamman Doria Ragland.Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN

När Meghan klev in i den kungliga sfären välkomnades även hennes mamma, Doria Ragland, med öppna armar.

Det ska ha fått hertiginnan Kate att se rött, rapporterar The Express.

– Kate anklagade drottningen för att favorisera Meghan och såg det som en stor kränkning mot hennes sida av familjen, säger en källa till magasinet Life and Style.

Stämningen mellan Meghan och det brittiska hovet har varit spänd sedan prinsparets sorti. Men så har inte alltid varit fallet. 

När Meghan först anslöt sig till de brittiska kungligheterna välkomnades hon med öppna armar. Drottning Elizabeth II ansträngde sig även särskilt för att bjuda in Meghans mamma, Doria Ragland, rapporterar The Express.

Men de vänliga gesterna skapade samtidigt spänningar med en sida av familjen: nämligen hertiginnan Kates.

Ilskan väcktes då drottningen bjöd in Doria Ragland till julfirandet på slottet Sandringham 2018 – medan Kates mamma, Carole Middleton, lämnades utanför.

Kates ilska

Kate ska ha tolkat draget som en kränkning mot sin sida av familjen, skriver The Express med hänvisning till källuppgifter från Life and Style.

– Hon förstår att Meghan inte har någon kontakt med merparten av sin familj, och att det var en snäll gest. Men det hindrade henne inte från att tänka att prins Harrys fru hade det enkelt, säger källan och fortsätter:

– Kates föräldrar har aldrig blivit inbjudna att fira högtiden med drottningen. I stället har hon och William tvingats dela upp tiden mellan Middletons och kungligheterna. De har fått slussa barnen från hushåll till hushåll.

Dispyten har dock inte fått Kate att backa från kungafamiljen.

Sedan Harry och Meghan lämnade sina uppgifter har hertiginnan i stället tagit på sig alltmer ansvar. Samtidigt förbereds hon nu för att en dag ta över som Storbritanniens drottning, enligt The Express.

Nu förbereds Meghan inför rollen som drottning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.