Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kates hyllning till Diana på nattens filmgala

Foto: JOEL C RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TIM IRELAND / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JULIE EDWARDS/LFI/AVALON / STELLA PICTURES/JULIE EDWARDS/LFI/AVALON B4171
Foto: AP

Filmgalan Bafta fick kunglig glans på röda mattan när prinsparet William och Kate  dök upp.

Och hertiginnan Kate hyllade prinsessan Diana när hon strålade på röda mattan i ett par av Dianas pärlörhängen, skriver People. 

Prins William och hertiginnan Kate dök upp för tredje året i rad på Storbritanninens motsvarighet till Oscarsgalan, den årliga Bafta-galan, Brittish Academy of  

Paret strålade på röda mattan och hertiginnan av Cambridge Kate Middleton bar en vit assymetrisk klänning av Alexander McQueen med blomdekorationer på vänster axel. Hon matchade klänningen med en vit väska, ett diamantarmband och ett par av hennes svärmors pärlörhngen. 

Diana ska bland annat ha burit örhängena 1995 när hon tog emot pris under the Humanitarian of the Year Award.

William bar en svart smoking och på bilderna syns paret njuta av tillställningen bland alla gästerna.

Prins William delade ut hederspris

Prins Wiliam är ambassadör för the Brittish academy of film and arts som är värd för galan som brukar jämföras med Oscarsgalan i USA och delade även ut hederspriset Fellowship award till filmskaparen Thelma Schoonmaker, 79. Thelma Schoonmaker är bland annat känd för sina samarbeten med Martin Scorsese och priset är ett prestigefyllt erkännande för hennes enastående och exceptionella arbete till filmbranschen. 

På galan vann var det filmerna Roma och The Favourite som vann stort. Alfonso Cuaróns hyllade Netflix-succé ”Roma” som vann flera prestigefyllda priser som årets film, bästa regi, bästa foto och bästa icke-engelskpråkiga film och ”The Favourite” med Olivia Colman som Queen Anne tog hm hela sju kategorier efter att ha varit nominerad i tolv. 

På förra årets Baftagala bar hertiginnan en mörkgrön klänning och möttes av en del kritik då flera stjärnor bar svart som en protset mot sexuella trakasserier.