Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates hyllning till Diana – ett glittrande safirhalsband

Hertiginnan bar ett glittrande safir- och diamanthalsband.
Foto: JONATHAN BRADY-PA/POOL SUPPLIED / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Halsbandet såg ut att vara gjort av prinsessan Dianas örhängen.
Foto: JONATHAN BRADY-PA/POOL SUPPLIED / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Hertiginnan Kate visade upp ännu ett nytt smycke på en tillställning i veckan.

Det nya halsbandet ser ut att vara gjort av örhängen från en av Dianas mest berömda smyckesuppsättningar.

I en ljust blå klänning från Emilia Wickstead tog hertiginnan Kate och prins William emot det ukrainska presidentparet på Buckingham Palace. 

Men det var inte klänningen som fångade allas uppmärksamhet – det var det nya halsbandet hon bar. Med glittrande blå safir och glänsande diamanter var hänget på halsbandet slående likt örhängena i en av Dianas mest berömda smyckesuppsättningar: ”The Saudi Suite”, skriver Daily Mail.

Bröllopspresent till Diana

”The Saudi Suite” var en bröllopspresent till Diana från den saudiska kronprinsen och bestod förutom örhängena av en klocka av safir, ett armband, en ring och ett halsband.

Mötet i Buckingham Palace var den första kungliga tillställningen på slottet sedan i mars och såväl värdarna som gästerna var noga med att hålla den sociala distansen.

Kate och William har utfört flera kungliga uppdrag den senaste tiden. Drottning Elizabeth, 94, håller sig just nu på Windsor Castle och utför bara en begränsad mängd uppdrag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.