Foto: /All Over Press
 Foto: /All Over Press

Katerina Janouch drabbad av inbrott

Publicerad

Inbrottstjuvar har slagit till mot relationsexperten och författaren Katerina Janouch, 50.

Författaren skriver själv på sin Facebooksida att någon brutit sig in i hennes lägenhet och stulit en dator, en sliten Mac.

Än värre:

Datorn innehöll manuset till hennes kommande roman i serien om barnmorskan Cecilia Lund.

"Det är som att trampa sönder en författares hjärta detta, att stjäla ens manus", skriver Katerina Janouch på Facebook.

Romanserien om barnmorskan Cecilia Lund av samlevnadsrådgivaren och författaren Katerina Janouch har fått lysande recensioner.

Men nu har den kommande åttonde delen i bokserien drabbats av ett dråpslag.

Under tisdagen upptäckte Katerina Janouch att någon brutit sig in i hennes lägenhet i Stockholm och stulit hennes dator, en sliten mac, med manuset i.

"Har kopierat en stor del av manuset men fortfarande försvann en stor del text. Tacksam för all hjälp att få tillbaka min dator. Skramlar ihop till hittelön..." skriver Janouch på sin Facebooksida.

Hon är mycket upprörd över tilltaget.

"Det är som att trampa sönder en författares hjärta detta, att stjäla ens manus.." skriver hon.

I kommentarsfältet uttrycker följarna sina sympatier för författaren.

"NEJ inte manuset jag som längtar så efter nästa bok ! Hoppas de åker fast!!" skriver en följare.

"Åhhhhh nej!!! Beklagar verkligen!! Fy!!" skriver en annan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag