Så här glada var Kate och William efter att prins George kom till världen i juli 2013. Foto: Alpha PressSå här glada var Kate och William efter att prins George kom till världen i juli 2013. Foto: Alpha Press
Så här glada var Kate och William efter att prins George kom till världen i juli 2013. Foto: Alpha Press
Den stickade västen med motiv av The Queen's Guard som George bar på en av familjens julhälsningar fick den brittiska kedjan Cath Kidstons plagg att sälja som smör. Den snart tvååriga prinsen har blivit en stor stilikon.Den stickade västen med motiv av The Queen's Guard som George bar på en av familjens julhälsningar fick den brittiska kedjan Cath Kidstons plagg att sälja som smör. Den snart tvååriga prinsen har blivit en stor stilikon.
Den stickade västen med motiv av The Queen's Guard som George bar på en av familjens julhälsningar fick den brittiska kedjan Cath Kidstons plagg att sälja som smör. Den snart tvååriga prinsen har blivit en stor stilikon.
Stilikonen Kate Middleton gjorde sitt sista officiella framträdande innan mammaledigheten i slutet av mars. Då klädd i en chockrosa kappa från Mulberry.Stilikonen Kate Middleton gjorde sitt sista officiella framträdande innan mammaledigheten i slutet av mars. Då klädd i en chockrosa kappa från Mulberry.
Stilikonen Kate Middleton gjorde sitt sista officiella framträdande innan mammaledigheten i slutet av mars. Då klädd i en chockrosa kappa från Mulberry.

Kate Middleton - redo att föda en ny stilikon

Publicerad

Kate Middleton och prins William är redo för förlossningen på St Marys Hospital.

Förberedelserna utanför BB är nu i full gång.

Oavsett om det blir en ny prins George eller en prinsessa - så är risken stor att värden berikas med ytterligare en stilikon.

Nu får snart prins George en lillebror, eller lillasyster.

För mamma Kate Middleton beräknas föda hennes och prins Williams andra barn när som helts.

Redan nu finns tecken som tyder på att förberedelserna för skarpt läge är i gång utanför sjuhuset St Marys i London.

Förbjudet för pressen

Brittiska hovet har bestämt att pressen är förbjuden att visats utanför sjukhuset ända fram till födseln, först då får de stå på noga utvalda platser.

Skyltar på parkeringen visar också att speciella restrektioner gäller från 15-30 april, enligt US Weekly. Dessutom har Kate själv sagt att bebisen beräknas komma då.

– Jag är beräknad till mitten av april-slutet av april. Så inte så länge kvar nu, sa hon i samband med sitt sista officiella framträdande innan mammaledigheten, i slutet av mars.

Kate och George är stilikoner

Då kom hon klädd i en dubbelknäppt chockrosa kappa från Mulberry. 33-åriga Kate är som bekant känd som en av världens mest beundrade stilikoner.

Men hon är inte ensam.

Snart tvååriga prins George är även han en stjärna inom modevärlden. Precis som sin mamma har han en förmåga att orsaka köphysteri när han visar sig i ett plagg.

Bland annat har han visat upp sig i kläder från svenska Polarn och Pyret.

Auktionssajten Ebay utsåg honom också till årets stilikon i början av 2015.

Bakgrunden är att den stickade västen med motiv av The Queen's Guard som George bar på en av familjens julhälsningar fick den brittiska kedjan Cath Kidstons plagg att sälja som smör på auktionssajten.

Bara under ett år såldes plagg från Cath Kidston i över 100 000 exemplar.

Om Kate och Williams bebis blir en flicka eller pojke vet vi fortfarande inte. Men risken är stor att världen i vilket fall som helst berikas med ytterligare en ung stilikon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag