Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaspersens vändning – berättar om operationen

Så delar Lill-Babs döttrar upp arvet.
Kristin Kaspersen berättar nu om sin ögonoperation. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
””Jag tyckte först det var lite läskigt när jag väl bestämt mig för operation, att läkaren ska gå in ögat”, skriver hon på Instagram. Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYR?N

Efter åratal med glasögon och linser tog Kristin Kaspersen ett beslut att göra ett ingrepp för att få bättre syn.

Nu berättar hon om operationen – och rädslan inför.

”Jag tyckte först det var lite läskigt när jag väl bestämt mig för operation, att läkaren ska gå in ögat”, skriver Kaspersen på Instagram.

Under många av sina år framför tv-kamerorna har Kristin Kaspersen, 49, tagit hjälp av glasögon och linser för att se bra.

Men det har inte varit oproblematiskt för tv-profilen – att ha linser i luftkonditionerade inspelningsstudios gör det svårt att se bra.

Nu har ”Let's dance”-vinnaren opererat ögonen för att slippa hjälpmedel för synen, vilket hon berättar i ett inlägg på Instagram, med en bild på sig själv med glasögon, när hon är på väg till en ögonundersökning.

”Efter att ha varit trött på linser och glasögon som framför allt i jobbet ställer till det en del bestämde jag mig för att operera ögonen och göra linsbyte. För mig, i jobbet, är linser (engångslinser som varit bästa alternativet) bökigt då det är torr luft i studion med aircon. Synen blir inte skarpt på något håll utan bara hyfsat då det är progressiva linser. Vilket gjorde det ansträngande att hela tiden spänna ögonen”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

Kristin Kaspersen: ”Lite läskigt”

Nu efter operationen är Kristin Kaspersen nöjd med beslutet att operera ögonen och göra linsbyte, men det var inte självklart för henne från början.

”Jag tyckte först det var lite läskigt när jag väl bestämt mig för operation, att läkaren ska gå in ögat. Jag gjorde en grundlig undersökning och då blev jag lite lugnare. Idag är så glad jag gjort det”, skriver Kristin Kaspersen glatt på Instagram.

Efter en intensiv vår där hon vann ”Let's dance” i TV4 valde Kristin Kaspersen att ta en lång semester. Men nu när hon återvänt till vardagen får hon tvinga sig själv att inte ta i för mycket.

”Jag har en förmåga att gasa på då när jobbet drar igång, gasar lite väl mycket. Ska försöka att använda sunda förnuftet mer den här gången. Jag hinner, behöver inte göra allt”, skriver hon på Instagram.

Expressen har sökt Kristin Kaspersen för en kommentar.

https://www.instagram.com/p/B2PRAgzp0at/