Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaspersens tårar efter Newkids ord om mamman

Newkids ord om tuffa tiden: "Gick in i väggen"
Kristin Kaspersen.
Foto: SVT / SVT
Newkid.
Foto: SVT / SVT

I premiäravsnittet av Carina Bergfeldts pratshow berättar artisten Newkid om varför han tillägnade hitlåten ”Du måste finnas” sin mamma.

Samtalet berör Kristin Kaspersen som torkar bort tårar från sina kinder under samtalet.

– Jag var inte beredd på det, säger Kristin Kaspersen i programmet.

Newkid, eller Alexander Ferrer som han heter egentligen, fick en enorm hit med sin tolkning av ”Du måste finnas” i ”Så mycket bättre” 2020.

I Carina Bergfeldts pratshow berättar artisten om att han tillägnade låten sin mamma och varför det blev så pass känsligt för honom att göra det.

– Precis när jag såg titeln ”Du måste finnas” var den första personen jag tänkte på mamma. Bara titeln i sig. Vem kommer jag känna mig ensam om den försvinner? Det är min mamma, säger Newkid i programmet.

– Det blev så känslosamt för att vi är ganska dåliga på att säga att vi tycker om varandra. Det är inte så många gånger som jag har sagt det till min mamma och hon har inte sagt det till mig. Men jag väljer att säga det första gången i ett tv-program där det kollar några miljoner. Det var ju ett väldigt bra tillfälle att välja.

”Betytt väldigt mycket”

Samtidigt som Newkid pratar om sin mamma syns Kristin Kaspersen i bild när hon torkar sina tårar.

Carina Bergfeldt vänder sig till henne och de andra gästerna i programmet och frågar vilken låt de hade valt att tillägna sina mammor. Kaspersen berättar då att just Newkids tolkning av ”Du måste finnas” betytt mycket för henne.

– Vi har pratat om det att man har gått igenom olika faser i sorgearbetet och när jag hade det som jobbigast spelade jag den här (”Du måste finnas” reds. anm). Den har betytt väldigt mycket just för min del, säger Kristin Kaspersen.

Bergfeldt påpekar sedan att Kristin Kaspersen ser lite rörd ut.

– Jag var inte beredd på det. Den är väldigt stark. Den betyder väldigt mycket och det är fint att det kan komma låtar efteråt annars är det lätt att man kopplar låtar till när hon (Lill-Babs reds.anm) var här.

”Carina Bergfeldt” sänds fredagar klockan 21.00 i SVT1.

Se mer:

Dolph Lundgren om flickvännen: ”Visste inte vem jag var”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.