Kaspersens nervpärs – Filip gör upp med Anis

Modellen Filip Lamprecht, 24, och danspartnern Linn Hegdal ställs mot artisten Anis Don Demina, 28, och Katja Luján Engelholm i ”Let's dance”-finalen.
Foto: Annika Berglund / TV4
Kristin Kaspersen kommer att heja på sin son i Let's Dance.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Kristin Kaspersen har själv vunnit tävlingen. ”Att han är med i finalen är större än min egen”, säger hon om Filip Lamrpechts dansresa.
Foto: OLLE SPORRONG

Filip Lamprecht ställs mot vännen Anis Don Demina i TV4-finalen av ”Let's dance”.

För Lamprechts mamma Kristin Kaspersen, som själv tagit hem hela tävlingen tidigare, kommer det att bli en nagelbitare. 

”Att han är med i finalen är större än min egen. Ens barn är alltid viktigare än själv”, skriver hon i ett mejl till Expressen. 

Modellen Filip Lamprecht, 24, och danspartnern Linn Hegdal ställs mot artisten Anis Don Demina, 28, och Katja Luján Engelholm i ”Let's dance”-finalen. Men dansparen gör inte upp som bittra konkurrenter. 

– Jag har fått vänner för livet här. Det ska bli så roligt att ställa mot Anis och Katja som blivit fantastiska vänner. Ingen av oss känner att det är konkurrens, utan vi kommer gå in för att göra vårt bästa uppträdande och vara glada för varandras skull, säger Filip Lamprecht. 

Finalveckan har bestått av en tuff uppladdning med hårdträning och finslipning inför lördagskvällen. Lamprecht har under säsongen drabbats av ett par skador, däribland en smäll på näsan som resulterade i blodvite och en axelskada

– Nu mår jag kanon. Jag är helt frisk och fantastiskt taggad, säger han. 

Även om vännerna inte känner någon konkurrens tror Anis Don Demina att han tar hem hela tävlingen. 

– Jag vill det här så jävla mycket. Jag tackade ja, både för mig själv och för folk där hemma, för att jag vill bevisa att allt går bara man vill det tillräckligt mycket. Det här är lite större än en danstävling för mig, för det handlar om att inspirera andra till att tro på sig själv. 

Stödet från mamma Kristin 

Filip Lamprecht sitter på ett annat trumfkort – hans mamma Kristin Kaspersen tog hem hela tävlingen 2019 och han berättar att han har fått ett råd från henne.

– Min mamma gav mig det största tipset: ”Njut av den här perioden”. Jag måste helt enkelt stanna upp ibland och tänka efter.

Filip Lamprecht och mamma Kristin Kaspersen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Själv menar Kristin Kaspersen att han inte behöver några råd – men bekräftar sonens ord. 

”Det enda jag sagt och också vill säga inför finalen är att NJUT varenda sekund. Att han är med i finalen är större än min egen. Ens barn är alltid viktigare än själv”, skriver hon i ett mejl till Expressen. 

Kristin Kaspersen kommer sitta bänkad med ett par vänner och titta på när hennes son slåss om glasskon. 

”Det känns helt fantastiskt. Självklart lite nervöst men jag är så obegripligt stolt och imponerad över hans resa. Så glad att människor också fått lära känna honom för den han är . Dessutom är Linn Hegdal en av mina finaste vänner så det gör det extra speciellt, berättar hon. 

Den före detta ”Let's dance”-vinnaren säger att hon blev helt tagen på sängen av sin sons danstalang. 

”Jag såg inte det komma. Jag visste han var spänstig och musikalisk… men att han kunde dansa hade jag ingen aning om. Han knockade mig i första programmet. Som han har kämpat tillsammans med bästa Linn”, fortsätter Kristin Kaspersen. 

”Önskat att kunna ha mina nära”

Varken mamma eller flickvännen tillika artisten Peg Parnevik, 25, kan vara på plats i studion under finalen på grund av coronarestriktionerna. Inte heller Anis Don Deminas flickvän Filippa kommer att få vara på plats.

Både Anis Don Demina och Filip Lamprecht berättar att deras flickvänner har varit stora stöd under säsongen. Lamprecht och Peg Parnevik har dock samtidigt omgärdats av uppbrottsrykten, som båda avfärdat. Paret har också gått ut med att de går i parterapi, något som Lamprecht rekommenderar alla att göra.

– Terapi är något som jag tycker att alla borde gå i, oavsett vilken situation man är i så är terapi alltid bra. Det är skönt att prata med någon som har koll på läget och som kan hjälpa en, säger han. 

Om han vinner blir det inte något storslaget firande. Pandemin har satt stopp för en stor efterfest och Filip Lamprecht kommer därför hålla det småskaligt med Peg Parnevik. 

– Vi ska ha en lugn middag och hänga, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.