Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaspersens livsvändning – efter omtumlande tiden

Monica Svenssons beslut med Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.
Kristin Kaspersens liv har varit omtumlande de senaste åren. Foto: OLLE SPORRONG
Ffter mamma Lill-Babs bortgång har hon både hunnit vinna ”Let's dance”, leda ”Idrottsgalan” och skriva ny bok. Foto: OLLE SPORRONG
I nya boken ”Tacksamhet” berättar hon ärligt om familjen, längtan efter att bli förälskad, och varför hon håller sig i form. Foto: OLLE SPORRONG
Kristin Kaspersen. Foto: OLLE SPORRONG

Kristin Kaspersens liv har varit omtumlande de senaste åren – efter mamma Lill-Babs bortgång har hon både hunnit vinna ”Let's dance”, leda ”Idrottsgalan” och skriva ny bok.

I ”Tacksamhet” berättar hon ärligt om familjen, längtan efter att bli förälskad, och varför hon håller sig i form.

– Jag lever mitt liv för mig, inte för andra, säger Kristin och berättar även att hon tränar för att må bra, inte för vad andra ska tycka.

Tv-profilen Kristin Kaspersen, 49, är aktuell med en ny bok.

Den 28 augusti släpps ”Tacksamhet” i vilken Kaspersen skildrar diverse teman – med avstamp i texter hon skrivit på Instagram.

 – Tacksamhet var inte en självklar titel, men det var när jag sedan läste igenom boken som jag märkte att jag hittat ett sätt att känna tacksamhet och stå i det på många olika sätt, förklarar Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Många tror säkert att boken är förknippad med mamma och så, det är klart att den handlar om sorg men lika mycket om lycka och familj och kärlek.

Sedan förra hösten har profilen skrivit på boken som innehåller både texter och fotografier hon själv arbetat fram.

Ett kapitel i boken handlar om att leva själv. Kristin Kaspersen är för tillfället singel och vill dela med sig av sina tankar kring sin civilstatus och hur hon gjorde för att landa i – och njuta av – singellivet.

– Jag tycker det är jättehärligt, men jag ser fram emot att få tycka om någon – och hitta någon som tycker om mig. Men det är så här livet ser ut just nu. Då kan jag fan njuta av det! säger Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Jag vill leva med någon längre fram. När det nu än händer, så välkomnar jag det. Tills dess njuter jag av det liv jag har.

Den ständigt aktuella tv-profilen menar att det handlar om att välja tankesätt, oberoende var du är i livet.

– Antingen kan du sakna det du inte har, eller uppskatta det du har, förklarar hon.

Kristin Kaspersens hälsoinsikt

I våras vann Kristin Kaspersen underhållningsprogrammet ”Let's dance” och imponerade samtidigt på svenska folket med sina danskunskaper och vältränade yttre.

– Den formen skulle man egentligen vilja frysa in och förbli så, men det är inte helt naturligt att träna fyra timmar per dag, säger Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Jag har alltid tyckt om att röra på mig. För mig är träning och rörelse precis lika viktigt som sömn och äta bra mat, och det är inte märkvärdigare än så.

För att hålla formen sysslar tv-profilen med löpning, men framåt hösten hoppas hon på att åter få in dansträning i sitt liv. Bland annat är en dansresa med några deltagare från ”Let's dance” på agendan.

Men någon press inför att hålla formen känner hon ej. Det handlar om att sätta rimliga och hälsosamma mål.

Känner du dig stressad av andras förväntningar om att alltid vara vältränad?

– Jag lever mitt liv för mig, inte för andra, säger Kaspersen och berättar om en insikt hon fick för en tid sedan som gjorde det klart för henne hur hon ville leva sitt liv:

– Det var för många år sedan som jag tyckte att fokuset, var man än tittade och läste, låg på hur man såg ut. Så jag har vänt på det och tänkt inifrån ut i stället. Jag äter bra för att mina organ ska fungera på bästa sätt.

Den hälsosamma livsstilen har hon i blodet.

– Mycket kommer från min pappa (Kjell Kaspersen), säger tv-profilen och tillägger:

– Han startade ett träningscenter när jag var 10 år. Anledningen var att han, som är sjukgymnast, såg att så många skadade sig i onödan i sin vardag. 

Vill sörja mamma i fred 

Ifjol förlorade Kristin Kaspersen sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson. I boken ”Tacksamhet” berör hon ämnet. Under sorgeåret har familjen fått utstå mycket uppmärksamhet kring den folkkära artistens bortgång.

Blir man trött på det?

 – Nej, det är svårt att bli trött på något som är fint, säger Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Men även om det varit fint så behöver man kanske pausa det ibland och vara nära sin egen sorg, för jag har förlorat en mamma och en mormor till mina barn.

https://www.instagram.com/p/B1HGO-jp-5h/