Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaspersens ärliga svar om uppbrotten: ”Inte fungerande”

Döttrarna om hyllningen till Lill-Babs
Kristina Kaspersen berättar i Amelia hur hon valt att se de spruckna relationerna som något positivt. Foto: OLLE SPORRONG
”Jag har ju separerat två gånger, men jag ser inte det som motgångar eller kriser”, berättar Kristin Kaspersen. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Kristin Kaspersen och Hans Fahlén har sonen Leon tillsammans. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Kristin Kaspersen och Martin Lamprecht har sonen Filip tillsamans.

Kristin Kaspersen har genomgått två stora separationer i livet, från de två papporna till hennes barn – men vill inte se det som kriser eller motgångar.

I en intervju med Amelia förklarar den positiva tv-profilen att hon snarare sett uppbrotten som bra lösningar på problem.

– Jag tyckte faktiskt det var bra och positivt, för vi hade inte en fungerande relation. Därför har jag svårt att se det som motgångar, säger Kristin Kaspersen till tidningen.

Kristin Kaspersen, 50, är inte bara känd som tv-profil, författare och ”Let's dance”-vinnare – hon är också en av Sveriges mest positiva kändisar. Med böcker som ”Good morning” och ”Tacksamhet” har hon spridit budskapet om att vara glad för det man har, och ta vara på det lilla i livet.

– Större delen av mitt liv har jag varit extremt lycklig. Men om det är något så brukar jag fundera ”Varför mår jag så här?” och ”Varför reagerar jag så här?” och så försöker jag se situationen ur ett helikopterperspektiv i stället, för att få lite distans, säger Kristin Kaspersen till Amelia.

”Har egentligen inte haft några kriser”

Profilen konstaterar att hon aldrig har gått igenom några kriser, och hon vill inte se sina uppbrott från barnens pappor – Martin Lamprecht och Hans Fahlén – som motgångar. 

I stället ser hon positivt på det. 

– Jag har egentligen inte haft några kriser. Jag har ju separerat två gånger, men jag ser inte det som motgångar eller kriser. Jag ser det som att vi hittade en bra lösning på ett problem. Jag tyckte faktiskt det var bra och positivt, för vi hade inte en fungerande relation. Därför har jag svårt att se det som motgångar, utan tvärtom ser jag det som någonting bra, säger hon i Amelia.

Berättar om barnsituationen 

Kaspersen menar att det är hennes föräldrars inställning till separationer som har fått henne att tänka på det som lösningar snarare än problem. Det viktigaste är att barnen inte hamnar i kläm under föräldrarnas uppbrott.

– Jag har lärt mig att om man har ett problem så löser man det. Mina föräldrar separerade och hittade en bra lösning på en relation som inte fungerade. Och tack vare att de löste situationen på ett bra sätt så har jag aldrig känt mig drabbad av deras separation. Även om deras relation inte fungerade så satte de aldrig den i vägen för oss barn. I många relationer som tar slut, när det är barn emellan, så låter man irritationen över den andra partnern stå i vägen för vad som är bäst för barnen. Det är väldigt egocentriskt, men många hamnar där och det är sorgligt, säger hon till Amelia.

Expressen har sökt Kristin Kaspersen, som avböjer att kommentera ytterligare.

Vem är Kristin Kaspersen?

Vem är Kristin Kaspersen?