Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristins rörande tack efter den svåra tiden

Barbro "Lill-Babs" döttrar Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen.Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Under måndagen begravdes Lill-Babs.Foto: SVEN LINDWALL
Barbro Svensson har förts till sista vilan.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lill-Babs sörjs av hela landet.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Kristin Kaspersen skickar en tackhälsning till de som delat hennes sorg under minnesstunderna för Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

I ett Instagraminlägg beskriver Kristin Kaspersen sin känslomässiga utmattning efter begravningen.

”Även om det varit så mycket sorg senaste tiden har de här veckorna även varit extremt kärleksfulla, så tusen tusen tack för allt”. 

Barbro ”Lill-Babs” Svenssons minne firades stort de senaste dagarna. 

Efter minnesstund i Storkyrkan i Stockholm på mors dag fördes Barbro Svensson till sista vilan i hemorten Järvsö. 

Det har varit tunga veckor för familjen sedan Barbro Svensson fördes till sjukhus kort innan hennes 80-årsdag i mars.

Berättar om känslorna

Nu berättar Kristin Kaspersen om sin känslomässiga utmattning i ett inlägg på Instagram, där hon även tackar för stödet från allmänheten. 

”Helt slut efter två extremt känslomässiga dagar fyllda med så mycket sorg, det är de här dagarna man aldrig vill uppleva men som är oundvikliga. Jag förstår nog inte än så nu får det ta den tid det behöver. Saknaden är så obeskrivlig stor”, skriver Kristin Kaspersen och fortsätter:

”Men tack alla ni som delat dessa dagar med oss oavsett var ni är, om ni följt det utifrån eller nära. Spelar ingen roll. Den kärlek ni visar mamma och oss har stärkt och värmt”. 

 

LÄS MER: Ingen vanlig gudstjänst – det var Lill-Babs show 

 

Kristin Kaspersen meddelar även att hon får sällskap av hunden Minoo.

”Nu ska jag och Minoo chilla i några dagar. Vara mycket hemma, med små utflykter, så hon får bo in sig och vi lära känna varandra. Så mysigt det ska bli!” skriver hon i inlägget, och lägger till flera bilder på Minoo, en valp av rasen cavapoo. 

Begravdes i Järvsö 

På måndagen begravdes Barbro Svensson i Järvsö i Hälsingland. Hennes kista omgavs av 100 blomsterkransar och buketter som barnbarnen hade plockat från sin mormors trädgård på morgonen. 

Barbro Svensson barnbarn har varit engagerade i hela begravningen. Barnbarnet Jennifer Granath höll ett starkt och vackert tal i kyrkan för att hylla sin kära mormor. 

– Du gav oss inte bara livet, du lärde oss att leva det. Du lever i oss. Din godhet, styrka och klokhet har etsat sig fast, inte bara i vår själ, utan i hela svenska folket. Mamma mormor, gammelmormor, syster, faster, moster och så Lill-Babs - det är du för alltid, sa Jennifer Granath i sitt tal.

 

LÄS MER: Carolas fina hyllning till Lill-Babs på Mammagalan 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.