Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaspersen avslöjar otäcka händelsen under ”Let's dance”

Kristin Kaspersen slog också i hubudet
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

När Kristin Kaspersen tävlade i ”Let's dance” råkade hon själv ut för en olycka och fick sy nio stygn. 

Men även när sonen Filip Lamprecht deltog råkade hennes vän ut för något otäckt – på grund av klimakteriet. 

– Så in kommer jag och så sitter hon på golvet med handen för pannan och blodet bara rinner, säger Kaspersen i sin podcast ”Kristin Kaspersen Nyfiken på”. 

På lördag är ”Let's dance” tillbaka och någon som har slagit klackarna i taket, hela vägen till vinsten i tävlingen är Kristin Kaspersen, 52. 

En bit in i säsongen råkade hon själv ut för en otäck olycka. Under ett lyft med dansaren Calle Sterner trillade hon rakt ner i golvet och tvingades sy nio stygn i sin panna. 

– Det var ett lyft, så hamnade jag på huvudet. Det var bara ren otur, Calle är otroligt trygg och safe så det blev ju, jag vet inte vad det var, vi båda fattade ingenting liksom det var bara ”nej men oj vad hände nu”, berättade hon efteråt.

Vännens ord till Kaspersen

Nu berättar Kristin Kaspersen att det även finns något annat som hänt bakom kulisserna av succéprogrammet. När sonen Filip Lamprecht, 24, tävlade i programmet förra året tittade Kaspersen på programmet tillsammans med en vän. 

När vännen, som var i klimakteriet, skulle gå på toaletten var det något som gick fel.

– Jag sitter med tv:n ganska högt. Och sedan så hör jag bara så här ”Kristin kan du komma” och så in kommer jag och så sitter hon på golvet med handen för pannan och blodet bara rinner, säger Kaspersen i sin podcast ”Kristin Kaspersen Nyfiken på”. 

”Så jävla onödigt”

Vännen fick åka akut in till sjukhus. 

– Då har hon svimmat och ramlat in i skåpkanten och spräckt pannan. Då fick ju ambulansen komma och hämta henne och hon var så här ”så jävla onödigt”. För hon mådde ju inte dåligt, hon fattade inte var det kom ifrån.

Vännen fick en ordentlig undersökning och läkarna kunde hitta att svimningen kunde kopplas ihop till en av hennes klimakterievallningar. När den kom sjönk hennes blodtryck.

Gynekologen Helena Graflund Lagercrantz, som också är med i podcasten för att prata om just klimakteriet, säger att blodtrycksfall inte är vanliga under den här perioden i livet men att det låter rimligt. Kaspersen berättar att vännen sen fick östrogenplåster mot sina besvär. 

Symptom vid klimakteriet:

Värmevallningar, det innebär att du plötsligt blir mycket varm.

Plötsliga svettningar, ofta i samband med en värmevallning.

Sömnproblem.

Humöret kan ändras snabbt.

Nedstämdhet.

Torra slemhinnor, framför allt i slidan men även i ögonen, näsan och i halsen. Torra slemhinnor kan göra att det kliar och svider.

Urinvägsbesvär, till exempel att du ofta känner dig kissnödig eller att det svider när du kissar.

Källa: 1177

Lamprechts lyxiga resa med Kaspersen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.