Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kärlekslyckan: "Det är oerhört lätt att leva nu"

Lyckliga som få. Radioprofilen Helene Persson och showartisten Glenn "Wish" Åhstedt visar sin kärlek framför jättevillan i Kristianstad. Foto: Ronny Johannesson
Belöning. "Jag sålde ett företag i Helsingborg och gick direkt till HD-butiken i grannnhuset och pekade ut den här hojen. Den är bra när man behöver lufta tankarna", säger Glenn. Foto: Ronny Johannesson
"Love me tender". Nturligtvis är det Elvis allra finaste kärlekssång som ekar i paret Persson-Åhstedts nya hus i Kristianstad. Foto: Ronny Johannesson
"Kiss me quick". Det finns en Elvis-låt för varje tillfälle i paret Persson/Åhstedts liv. I bak­grunden nya lyxvillan som kostade något med "många nollor i slutet". Foto: Ronny Johannesson

KRISTIANSTAD. Det började med en gemensam duett.

Tio år senare är dansbands- och radiostjärnan Helene Persson och Elvis-showaren Glenn Wish förlovade, inflyttade i nya egna villan och laddar för första gemensamma showen.

- Det är oerhört lätt att leva nu, säger paret när Kvällsposten gör ­hembesök.

FAKTA

Namn: Helene Persson och Glenn "Wish" Åhstedt.

Ålder: 44 (Helene, som samma födelsedag som Bruce Springsteen, 23 september) och 46 (Glenn).

Född: Olofström (Helene), Finja (Glenn).

Familj: Helenes barn Linnea, 9, och Pontus, 16. Glenns barn Jonathan, 15, och Linnéa, 9.

Yrke: Artister (båda), radioprofil (Helene), entreprenör i fastighets- och skogs­branschen (Glenn).

Resa: New York i oktober.

Karriär: Helene Persson är dansbandsdrottningen som debuterade som 13-åring. Efter en lång karriär med Helene & Gänget sadlade hon om och blev radiodrottning i P4 Kristianstad. Hon har arbetat där sedan 1997. "Förmiddag med Helene Persson" med upp har emot 100 000 lyssnare och är ett av Sveriges största radioprogram. Glenn är Guldmaskennominerad Elvis-tolkare som spelat för utsålda hus i Kristianstad, Göteborg, Malmö, Hässleholm, ­Stockholm - och Tyskland.

Aktuella: Julshow med sju man starka New Memphis Orchestra på Björksäteri november och december.

text

Foto

En fet Cadillac står prydligt uppställd på garageuppfarten till det chockrosa huset, där även en glänsande HD har sin självklara plats. Det är liksom ingen tvekan om att vi kommit rätt. Fast väl innanför dörren är inte Graceland inredningskoden.

- Elvis har inte tagit över mitt liv, säger Glenn och berättar att han är en hejare på att dammsuga - gärna med Foppatofflor på fötterna.

Elvis snurrar i sin grav...

Fast när Helene och Glenn tätt hopslingrade brister ut i "Love me tender" tror jag minsann att The King ler i sin himmel.

Men det här är inte ett hus bara för nöjesskånes mesta turturduvor. Helenes dotter Linnea har precis badat och sitter uppkrupen i soffan med en iPad i knäet.

- Som mest bor vi åtta personer ­här - inklusive två av barnens sambor.

Helene och Glenn träffades första gången 1997. På Radio Kristianstad. I programmet "Faxåfån". 2001 spelade de in Elvis-duetten "Don't cry daddy". Men det var först tio år senare som det sa klick på riktigt.

- Det är lite konstigt. Ibland ser jag Glenn och tänker att: 'Ja där kommer visst gamle Glenn!' Men sedan slår det mig: 'Ja just det, vi är ju ihop'. Det är overkligt att det blev vi som känt varandra och jobbat ihop så länge.

"Glenn har inte friat ännu"

På nyårsafton 2011 förlovade de sig, på valborgsmässoaftonen flyttade de in i nya drömhuset och nu frågar alla när bröllopet ska stå.

- Jag vet ärligt inte... Glenn har inte friat ännu, säger Helene och Glenn ler eftersom han uppenbarligen har en plan som han definitivt inte tänker avslöja nu.

Vi sitter i parets jättelika hus. Med jättemånga kvadratmetrar (330), ­jättemånga rum och en prislapp med "jättemånga nollor" på.

- Det är kärlekspengar, säger Glenn och ler mot Helene.

Men det var inte helt enkelt att göra ett hem av två.

- Helene bodde som i en sagovärld. Mitt hem var mest kaos, menar Glenn och sambon Helene protesterar inte.

Det löste man dock galant genom att Glenn fick ta med sig blott fem grejer från gamla kåken i Tormestorp.

- Han fick ta med sig ett skåp som han gjorde när han utbildade sig till slöjdlärare, hörnsoffan i skinn, en tygsoffa, några örngott.. Och ett litet rådjur i porslin. Du hör! Men jag hade inte hjärta att slänga det.

- Men det är ett gammalt barndomsminne, protesterar Glenn.

Men Elvissamlingen då?

- Den är hemma hos föräldrarna. Jag är inte intresserad av personen, myten och så vidare. För mig är Elvis bara musik. Jag har bara 7-8 skivor med honom. Det är allt. Men många tror att jag har alla nycklarna när jag i själva verket inte vet nåt.

Vad hittar ni på en kväll som denna, när Helene kommet hem från jobbet på ­ radio Kristianstad och Glenn från ­firman?

- Först tittar vi färdigt på en film med Linnea. Sedan... Vi brukar sitta och prata och kommer sällan i säng före 24. Man är trött när man stiger upp men glad. Allting är så lätt, säger Glenn och tillägger:

- Tänk dessutom att träffa nån och så visar det sig att man kan jobba ihop också.

27 november är det premiär på parets julshow på Björksäter i Hässleholm. Döpt till "The king and queen christmas show". Lika delar Elvis och "Dancing queen".

- Ja det blir ABBA. Det blir mina dansbandshits. Det blir kanske till och med "Grease"-låten "You're the one that I want" om ungarna får bestämma. Inte bara Elvis, försäkrar "drottningen".

Men får Glenn bestämma, vilket han är van att göra, blir det inga förändringar i hans del av showen..

- Jag vill inte röra mig utanför mitt ramverk. Som är Elvis. Det är bara i hans låtar som jag känner mig helt fri och som jag känner den där energin som är själva grejen med mina konserter. Förresten är jag lat och inte alls sugen på att lära mig nya texter.

Fast det lär han få göra, eftersom han inte är ensam den här gången.

- Folk vill att vi ska göra saker tillsammans. Många kommer för att se just oss tillsammans. Så vi bjuder på det, på vår kärlek. Vi kommer våga att vara putte­nuttiga på scen.

Däremot kan det vara svårt att regissera Glenn.

- Det går inte att sätta ett manus i händer på Glenn. Han kan bara jobba på känn, vara spontan i stunden. Då är han dessutom bäst.

Glenn kickades ur "Diggiloo" just av den anledningen att han inte kunde hålla sig till manus.

- Helene är gudskelov mer strukturerad. Som motvikt till mig som bara går på magkänsla, säger Glenn.

På väg ut ur huset pekar Glenn ut var flygeln ska stå. Elvis har inte lämnat byggnaden...

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!