Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kärlekskuppen i ”Farmen” – gifter sig plötsligt utan förvarning

Wincent och Ann-Sofie har varit ett par sedan 1993.
Foto: TV4
Deltagarna har fått i uppdrag att ordna ett bröllop.
Foto: TV4
Wincent och Ann-Sofie gifter sig i ”Farmen”.
Foto: TV4
Nu kunde paret kombinera sina olika bröllopsdrömmar.
Foto: Tv4
Nu är hemligheten avslöjad - WIncent och Ann-Sofie har gift sig.
Foto: TV4

I kvällens avsnitt av ”Farmen” blir det bröllop.

Programmets egen dräng, Wincent, gifter sig med sin Ann-Sofie.

– Det var en häftig känsla, lite annorlunda, säger Wincent.

Deltagarna i ”Farmen” har under vecka haft i uppdrag att göra i ordning inför ett bröllop som ska hållas på gården. Haken är att ingen av deltagarna har vetat vilka det är som ska gifta sig.

Överraskningen är total när det är ”Farmens” egen dräng, Wincent, som tillsammans med sin sambo, Ann-Sofie, kommer fram till prästen. Han och Ann-Sofie kommer från samma ort och har alltid känt till varandra, men under påskhelgen 1993 klickade det till och kärlek uppstod. Nu gifter sig paret i programmet.

– Idén kom till under ett planeringsmöte inför säsongen och producenten tyckte att det skulle vara roligt att få till ett bröllop, berättar Wincent.

Olika bröllopsdrömmar

Wincent berättar att han friat flera gånger men att ett bröllop aldrig blivit av, på grund av parets skilda bröllopsdrömmar. Han själv ville ha ett stort kyrkligt bröllop medan sambon, Ann-Sofie, föredrog en mindre vigsel på en äng eller en strand.

När idén om ett bröllop i ”Farmen” lyftes tänkte Wincent försiktigt att han skulle se om han kunde få med Ann-Sofie på den tanken. 

– Så jag åkte hem och friade igen, och frågade om hon ville gifta sig i tv.

Och visst ville hon det. Wincent berättar att livet är för kort för att inte göra massa tokiga, roliga saker och genom att gifta sig i programmet fick de båda sina drömbröllop. Ett litet bröllop, som ingen visste om i förväg, men samtidigt ett stort bröllop med runt en miljon vittnen via tv-rutan.

Hållit det hemligt

Förutom deltagarna och tv-teamet var även parets tre barn på plats under vigseln, men ingen annan har vetat om bröllopet. Wincent berättar att det inte har varit svårt att hålla det hemligt. Han arbetade som vanligt med programmet och Ann-Sofie brukade hälsa på honom då och då, vilket gjorde att ingen misstänkt något.

För att avslöja den stora nyheten hade de tänkt bjuda in Wincents mamma för att se programmet tillsammans men han berättar att hon råkat se det på TV4-play under dagen.

– Alldeles nyss ringde hon och sa att hon hade sett det på play, det var inte planen egentligen. Vi skulle ta med henne ut hit till oss, se det ihop och överraska henne, förklarar Wincent.

Kombinera drömmarna

Det bästa med att gifta sig i ”Farmen” säger Wincent var att de kunde kombinera sina två bilder av att gifta sig, det lilla och det stora, och att de inte behövde ordna med allt inför vigseln

– Det var som att ha tre professionella bröllopskoordinatorer med producenter och alla som ordnade allt med bilar och kläder och allt sådant, säger Wincent.

Att det var deltagarna som fått i uppdrag att fixa inför den stora dagen var han inte nervös över. Han säger att han inte var något orolig över att de inte skulle ordna ett bra bröllop.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.