Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kärleksfesten i ”Let's dance” – romansen gick inte att stoppa

Tilde de Paula Eby och David HelleniusFoto: Magnus Ragnvid / Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com
För 15:e året får vi se kända svenskar kasta sig ut på dansgolvet och försöka imponera på den hårda juryn.Foto: Magnus Ragnvid / Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Precis som hela världen så skakas ”Let's dance”-produktionen corona-pandemin. 

Under sin 15-åriga historia har programmet varit som en magnet för skandaler och snackisar – i år har inte varit något undantag.

Familjeunderhållningen är lika mycket en popularitetstävling, och som gjort för avundsjuka och förbjudna känslor bland deltagarna.

I dansbubblan uppstår inte sällan stark attraktion, och nu har Amors pilar slagit ner igen.

Romansen gick inte att stoppa

Linn Hegdahl dansar med John Lundvik.Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / TV4
Jacob Persson dansar med Penny Parnevik.Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / TV4........
”Är så himla glad över att allt blev som det blev”, skriver Linn Hegdal på Instagram.Foto: Instagram

Proffsdansarna Linn Hegdal, 24, och Jacob Persson, 25, tävlar mot varandra – men utanför ”Let's dance” är de ett danspar sedan åtta år.

Relationen mellan kollegerna har alltid varit på ett professionellt plan, men för några månader sedan blev de kära i varandra.

– Det känns jättekul och jättemysigt. Vi har känt varandra sedan vi var tio och började på samma dansskola, dansat ihop i åtta år. Så hela min danskarriär är liksom med Jacob. Sen flyttade vi till Italien i höstas och satsade internationellt på dansen och så blev vi tillsammans på vägen, säger Linn Hegdal till Hänt.

”Är så himla glad över att allt blev som det blev. Du är bästa bästa”, skriver hon kärleksfullt på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B98eb7fgyZd/?utm_source=ig_embed

Soldoktorns kärleksbegär

Mikael Sandström vill träffa rätt och bli kär.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Sedan Mikael Sandströms, 62, sambo dog 2007 har han levt ensam – men TV4-doktorn ser sig inte vara singel resten av livet.

”Soldokton” har berättat att han hoppats på att ”Let's dance” ska öppna möjligheter på kärleksområdet.

– Jag hoppas ju att mina förutsättningar ska förbättras, tro inget annat. Man får spela ut de kort man har, dum vore man väl annars.

En invit kom från ingen mindre än Lotta Engberg som sa att hon skulle kunna tänka sig att dejta ”Soldoktorn”. Mikael Sandström själv ser det hela som en glimten i ögat-grej.

– Och det hedrar henne. Jag blev glad och det skulle väl varje människa bli om någon sa att man verkade trevlig. Jag tog det som en fin komplimang.

Pennys succé väcker mörka tankar

Penny och Peg Parnevik.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Artisten Peg Parnevik, 24, kämpar med känslorna kring systern Penny Parneviks, 22, medverkan i dansprogrammet.

– Jag kan säga att jag har fått en stor livskris sedan du gick med i ”Let's Dance”, säger Peg i podcasten Pillowtalk.

Peg Parnevik menar att hon inte är avundsjuk, men att hon blir påmind om att hon inte är folkkär och att hon skulle tycka att det var skönt att vara mer som sin syster.

– Folk har så svårt för mig och det gör ont i mitt hjärta. Samtidigt som jag inte bryr mig, är jag ändå ledsen över det.

Dansaren hunkhyllas av Läckberg

Alice Stenlöf och Hugo Gustafsson.Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / TV4

Deckardrottningen Camilla Läckberg uppmanar alla att rösta på influencern Alice Stenlöf, 23, som tävlar ihop med proffsdansaren Hugo Gustafsson, 23.

Vad inte alla vet är att ”Let's dance”-debutanten Hugo Gustafsson är Läckbergs syssling och deras familjer står varanda nära. Dessutom syns släktskapet tydligt, vilket författaren förklarar med att Hugo har starka släktdrag från hennes mammas sida. 

”Som singel kommer du nog vara liiiite busy framöver”, skriver Camilla Läckberg om sin bildsköna släkting på Instagram.

Camilla Läckberg dansade sig till en tredjeplats i ”Let's dance” 2012.Foto: OLLE SPORRONG

Svartsjuka krossade relationen

Proffsdansaren Jasmine Takács, 32, ex-pojkvän kunde inte hantera hennes medverkan i ”Let's dance”. Det ledde till att de avslutade sin relation.

– Han blev svartsjuk när jag dansade med andra män. Det är så många sociala evenemang runtomkring ”Let’s dance”. Han blev väldigt svartsjuk på onödiga saker och han klarade inte av att jag var borta så mycket, säger hon till Hänt.

Anklagas för orättvisa fördelar

Det har knorrats om att Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Andreas Lundstedt har en stor fördel i tävlingen då de tidigare har dansar professionellt.

– De kanske har lite försprång, säger Alice Stenlöf.

– Andreas Lundstedt är ju för fanken dansare, säger Siw Malmkvist.

Både Lundstedt och Sandström slår själva tillbaka mot kritiken.

– Jag skulle säga att jag har en nackdel, det grundsteg som jag en gång tränade in ska jag ju inte göra nu men jag har det i muskelminnet så det stör snarare, säger Mikael Sandström.

– Jag har dansat i Alcazar och jag älskar att dansa, jag har dansat sedan jag var fem år. Men jag har aldrig tagit dansklasser och det här är något helt annat, det är helt nytt. Det är byggt på teknik, säger Andreas Lundstedt till Aftonbladet.

David Hellenius skräck – en produktion i kris

Tilde de Paula Eby och David Hellenius leder ”Let's dance”.Foto: Magnus Ragnvid / Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

I sitt sommarprat år 2012 kom David Hellenius, 46, ut som hypokondriker. Tidigare kunde han gå på ett läkarbesök i veckan – i dag har han gått i KBT för att hålla hälsoångesten i schack.

– När det var som värst googlade jag på sjukdomar flera gånger om dagen. Det kunde var ett litet frö som blev en nära döden-upplevelse, har han berättat.

På grund av coronasmittan befinner sig ”Let's dance”-produktionen i ett utmanande läge. Den exekutiva producenten ger programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby en eloge för sitt sätt att hantera krissituationen. Hon berömmer också deltagarna och juryn.

– Produktionen jobbar på under annorlunda förutsättningar, och gör som alltid sitt allra bästa för att leverera ett spännande och underhållande program, säger Fia Fång.

De första avsnitten av ”Let's dance” har spelats in utan publik i studion – och det är ett faktum: utan dem på läktarna blir stämningen inte riktigt densamma.

– Det är tråkigt, det där adrenalinet kommer inte till, säger Siw Malmkvist i ”Grunden media podcast”.

Tobias Karlssons ilska – snuvades på historiska drömmen

Andreas Lundstedt och Tobias Bader.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Tobias Karlsson dansade med Magdalena Forsberg förra året.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Proffsdansaren Tobias Karlsson, 42, hade velat dansa med Andreas Lundstedt, 47. Men så blev det inte – till Karlssons stora besvikelse. Enligt dansaren har han kämpat i flera år för det historiska, första samkönade par i ”Let’s dance”.

– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, säger han till Aftonbladet.

Men Andreas Lundstedt, 47, menar att det aldrig varit tal om att han skulle dansa med Tobias Karlsson.

– Det har aldrig varit aktuellt för mig att dansa med Tobias Karlsson. TV4 föreslog Tobias Bader och jag sa ja. Så för mig har det aldrig varit aktuellt med honom, säger han.

Sigrids mystiska avhopp

Sigrid Bernson och Robin BengtssonFoto: OLLE SPORRONG

Sedan 2011 har Sigrid Bernson, 31, varit en av proffsdansarna i ”Let's dance”. Förra året dansade hon med Robin Bengtsson, 29. Paret smög länge med sin kärlek – men är i dag sambos.

Det här året överraskades många när det stod klart att Sigrid Bernson inte längre ska vara med. På Instagram skriver hon om sitt beslut att ”dra ner på tempot”.

”'Let's dance' är oerhört krävande både fysiskt och mentalt, nästan alla veckans dagar, och det kändes tyvärr inte aktuellt för mig i år.”

Siw hindras

Med bara dagar till premiären stoppades Siw Malmkvist från att vara med.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Redan innan första avsnittet slog bomben ner – Siw Malmkvist, 83, stoppades från tävlingen. Anledningen är Folkhälsomyndighetens rekommendation om att alla över 70 år ska begränsa sina sociala kontakter under en tid för att få bukt med coronavirusets spridning. 

Hade artisten fått vara med i ”Let's dance” skulle hon ha blivit den äldsta deltagaren någonsin. Det märktes dock inte i träningslokalen där hon överglänste flera av de andra deltagarna i programmet med sin fysik.

– Jag var nog en av få som inte hade träningsvärk överhuvudtaget. Jag hade inte ont någonstans, inget skavsår, ingenting, säger Siw Malmkvist som förstår beslutet, men tycker det är ”ledsamt”.

Tildes okända stöd till Soldoktorn

Doktor Mikael och Tilde de Paula Eby har en nära relation.Foto: Instagram

Tilde de Paula Eby och Mikael Sandström är inte bara kända ansikten på samma kanal – de har också en nära relation privat. Soldoktorn har berättat om en ensam och tuff period i livet för några år sedan, då han oväntat fick stöd av programledarkollegan.

– Tilde frågade vem jag skulle fira jul med och jag hummade stammande till svar. Hon fortsatte envist att fråga och när det kom fram att jag skulle vara ensam tvingade hon mig mer eller mindre hem på jullunch, har Mikael Sandström berättat. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.