Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Dirty dancing"-stjärnan avslöjad – efter sin död

Jason Whittle kan vara sonen till ”Dirty Dancing”-stjärnan.
Patrick Swayze gick bort i cancer 2009.Foto: NC1 / ALL OVER PRESS WENN DWP
Foto: IBL/ZUMAPRESS
Foto: NC1 / ALL OVER PRESS WENN
Foto: WALLY FONG / AP
Foto: FILMBOLAG
1 / 7

44-årige Jason Whittle pekas ut som den bortgångne skådespelaren Patrick Swayzes okända kärleksbarn.

Nu sprids en ny bild på Whittle – och hans mamma ska på dödsbädden ha avslöjat att Swayze är fadern.

Den amerikanske skådespelaren Patrick Swayze gick bort i sviterna av en aggressiv cancer i bukspottskörteln 2009, endast 57 år gammal. 

”Dirty Dancing”-stjärnan var gift med författaren Lisa Niemi, 62, och förra året ryktades det om att han även efterlämnat en son vid namn Jason Whittle, 44, som han skulle ha fått när han var 22 år gammal.

Patrick Swayze gick bort i cancer för nio år sedan.Foto: NC1 / ALL OVER PRESS WENN DWP

Bråket om testamentet

Huruvida 44-åringen är skådespelarens biologiska barn är ännu oklart. Enligt sajten New Idea gjordes ett DNA-test under sommaren 2017 men resultatet av detta har inte offentliggjorts.

Swayzes familj har varit i en infekterad tvist om testamentet och skådespelarens tillgångar i många år. När nyheten om den okände sonen uppdagades befarade stjärnans änka och syskon att även han skulle ge sig in i konflikten.

– Han har laglig rätt att kräva sin arvslott, sa en källa till New Idea.     

Jason Whittle påstås vara skådespelarens okände son.

Mamman avslöjade relationen

Whittles mamma, Bonnie Kay, gick bort i cancer 2012. Innan dess ska hon ha berättat för sonen om hans biologiska pappa.

Enligt mamman blev Whittle till under en kortlivad flirt med skådespelaren på 70-talet. Hon var då minderårig medan Swayze var i 20-årsåldern.

Efter att en bild på Whittle publicerades påpekade många att likheten med ”Dirty Dancing”-stjärnan var slående.

Änkans nya äktenskap

I dag bor trebarnspappan Jason Whittle i Missouri, USA. Han har inte uttalat sig om det påstådda släktskapet med skådespelaren sedan nyheten blev känd.

Swayzes änka, Lisa Niemi, har gift om sig med juvelleraren Albert DePrisco men har hamnat i blåsväder vid ett flertal tillfällen på grund av exmakens förmögenhet.

Enligt Radar Online sålde hon bland annat den läderjacka stjärnan bar i ”Dirty Dancing”, något hans syskon ställde sig emot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.