Kärlekens reaktion efter heta scenerna i SVT

Charlie Gustafsson.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Amy Diamond och Charlie Gustafsson
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inspelningen av den tredje säsongen av SVT:s succéserie ”Vår tid är nu” pågår – den här gången utspelar sig händelserna i början av 1970-talet.

Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt spelar kärleksparet Calle och Nina – men det var inte omedelbar kemi mellan skådespelarna när de först träffades.

– Det kändes ganska stelt och värdelöst, säger Charlie Gustafsson.

Charlie Gustafsson, 27, slog igenom i rollen som den unga kökspojken Calle Svensson i SVT:s prisbelönta dramaserie ”Vår tid är nu”.

Tv-serien tar sin början i 1950-talets Sverige och flera tunga skådespelarnamn finns i rollistan, som Suzanne Reuter, 66, och Peter Dalle, 62. 

Andra säsongen av SVT:s succéserie landade en bra bit över två miljoner tittare i genomsnitt per avsnitt – en framgång få trodde fortfarande var möjligt. 

Just nu pågår inspelningarna av den tredje säsongen, som kommer att utspela sig i början av 1970-talet.

För Charlie Gustafsson finns det ett tydligt före och efter ”Vår tid är nu”, och skådespelarens rollkaraktär har en speciell plats i hans hjärta.

– Jag förstod Calle omedelbart. Vi har båda en optimistisk syn på livet och ser väldigt glatt på allting, säger han.

Gick upp i vikt för rollen

Under andra säsongen är Calle Svensson i 30-årsåldern. För att se äldre ut fick Charlie Gustafsson kortare frisyr och vuxnare kläder.

– Jag har också gått upp fem, sex, sju kilo i vikt mellan säsongerna. Jag släppte taget och tänkte att det kommer att passa Calle. Innan spelade jag mycket fotboll. Nu slutade jag träna, lyfta vikter och åt och drack vad jag ville. Otroligt bekvämt, säger han.

Under inspelningarna av den tredje säsongen är Charlie Gustafsson tillbaka i sin vanliga vikt.

– Jag spelar 45 år, så egentligen borde jag skaffa mig ölmage, säger han.

Misslyckade provfilmningen

Många tv-tittare har berörts av kärlekshistorien mellan Calle Svensson och Nina Löwander, spelad av Hedda Stiernstedt, 31. Men nu berättar Charlie Gustafsson att det inte uppstod omedelbar kemi mellan honom och motspelaren under provfilmningen.

– Det kändes ganska stelt och värdelöst. Jag tror inte att hon heller tyckte det gick bra. Egentligen var det säkert helt okej, men både jag och Hedda ställer höga krav på oss själva, säger han.

Men redan under första scenen lossnade det mellan dem. Calle satt och putsade silver, när Nina frågade om han ville följa med på utflykt. Sedan dess har det gått väldigt lätt för dem att jobba ihop.

Kärleksscenerna med Hedda

För fyra år sedan träffade Charlie Gustafsson sin sambo, artisten och skådespelaren Amy ”Diamond” Deasismont, 26. Enligt Charlie Gustafsson har flickvännen inga problem att hantera kärleksscenerna med Hedda Stiernstedt.

– Amy tar det hur bra som helst. Hon gör ju sådana saker själv som skådespelare. Det är supertekniskt, väldigt oromantiskt och osexigt. Vi vet ju om det, säger han och fortsätter:

– Det finns en grundtrygghet mellan mig och Amy som gör att ingen av oss blir svartsjuka.

Framtiden för ”Vår tid är nu”

Den tredje säsongen av ”Vår tid är nu” är planerad av sändas hösten 2019. SVT har ännu inte gjort en officiell beställning på fler avsnitt, och många tv-tittare undrar om det blir en framtid för succéserien.

– SVT säger att dörren inte är stängd. Inget är bestämt, just nu tror jag att alla svävar i ovisshet, säger Charlie Gustafsson i podcasten ”Nemo möter en vän” med Nemo Hedén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.