Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kärleken vann – till slut

Lotta Engberg och Christer Sjögren står tillsammans på scenen igen. Nu repeterar de för "Diggiloo"-turnén.
Foto: LARSERIC

Triangeldramat mellan Lotta Engberg, 42, Christer Sjögren, 55, och hans fru Birgitta, 55, är över.
Lotta, Christer och Birgitta har träffats och talat ut inför sommarens  Diggiloo -turné.
  Det finns inga bad feelings mellan Lotta och mig, bekräftar Birgitta Sjögren för Expressen.

Det tog mer än tio år för Lotta Engberg och Christer Sjögren att försonas och ställa sig på en scen tillsammans. I många år efter triangeldramat och den spruckna kärleksrelationen talade Lotta och Christer inte med varandra. När planerna på "Diggiloo"-turnén tog form visste arrangörerna Lasse Holm och producenten Patrik Krall att det kunde bli svårt att få ihop stjärnorna. – Lotta, hennes man, basisten Patrik Ehlersson, 41, Christer och hans fru Birgitta har träffats för att tala ut och dra ett streck över det gamla, säger en källa i produktionen till Expressen. Ett kort tag i början av 90-talet smög Lotta Engberg och Christer Sjögren med sin heta förälskelse. Båda var gifta på var sitt håll – Lotta med Anders Engberg och Christer med Birgitta. Christer Sjögren har skrivit om kärleksrelationen i sin bok "Med mina egna ord". Där berättar han i ett helt kapitel om sitt passionerade förhållande med Lotta Engberg. De hettade till mellan dem under en studioinspelning: "Lotta och jag blev kort och gott förälskade i varandra... Till slut kände Birgitta på sig att allt inte stod rätt till."


Vacklade

Birgitta och Christer Sjögren hittade tillbaka till varandra.Birgitta ställde honom mot väggen. I flera månader vacklade han fram och tillbaka mellan Lotta och Birgitta. Birgitta flyttade ifrån Christer. Och Lotta skilde sig från Anders Engberg. Enligt Christers bok ska Lotta ha sagt "jag väntar på dig!" till Christer, medan han "inte var lika säker på sin sak". Det slutade med att Chriser Sjögren återförenades med Birgitta – som förmådde honom att ta tag i sitt alkoholmissbruk. Länge var Lotta Engberg förgrymmad. Så sent som för två år sedan, i radioprogrammet "Sommar", ondgjorde hon sig över Christers bok: – Han har svårt att skilja på dikt och verklighet. Lotta Engberg och Birgitta Sjögren har träffats flera gånger, senast i går. Då repeterade Lotta och Christer inför Diggiloo"-turnén med bland andra Agneta Sjödin, Thomas Pettersson och Sanna Nielsen som har premiär den 8 juli i Ronneby.Inga hard feelings

 Lotta Engberg säger till Expressen: – Vi är inte purunga, vi har repeterat och det har varit jättetrevligt. Jag har träffat Birgitta förut. Det finns inga hard feelings. Birgitta Sjögren säger: – Det finns inga bad feelings mellan mig och Lotta Engberg. Jag har träffat Lotta många gånger, inte bara i dag.

FAKTA

FAKTA
Sommaren 1991 surrade av rykten om att schlagerkungen Christer Sjögren och schlagerdrottningen Lotta Engberg hade fattat tycke för varandra.
I september 1991 blev Lottas skilsmässa från Anders Engberg officiell.
Då erkände också Christer i en intervju i Expressen:
Vi har ett förhållande.
Det är också sant att jag och min hustru Birgitta flyttat isär.
Hon lämnade villan och flyttade till en lägenhet i Karlstad.
Förhållandet tog slut efter några månader.
Birgitta kom tillbaka.
Året därpå, 1994, kom Christers bok Med mina egna ord , där han beskrev förälskelsen i Lotta Engberg.
1995 övertalade Birgitta Christer att söka hjälp för sitt alkoholmissbruk.
Sedan dess är han nykter och lika populär som någonsin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.