Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kärleken till Sven Melander efter beskedet om cancern

Sven Melander drabbad av cancer igen – berättar i video
Sven Melander tackar för allt stöd i en ny video på Facebook.
Foto: Facebook
Det var i början av november som Melander berättade att han drabbats av cancer igen.
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
”Jag vill rikta ett oerhört varmt tack till er alla för att ni tänker på mig nu i den här stunden”, säger han.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

Sven Melander berättade nyligen att han återigen har drabbats av cancer.

I en video på Facebook tackar nu skådespelaren för det enorma stödet han fått sedan dess.

– Jag vill rikta ett oerhört varmt tack till er alla för att ni tänker på mig nu i den här stunden, säger han i videon.

Det var för några veckor sedan som Sven Melander, 74, gick ut på Facebook och berättade att han drabbats av cancer. Detta bara några år efter att han friskförklarats från den cancer han diagnostiserades med i slutet av 2017.

– Nu står jag här igen och då är jag väldigt ledsen att behöva meddela att nu har jag drabbats av cancer igen, sa han i filmen från början av november och berättade att det den här gången är en ny typ av cancer.

”Enormt gensvar”

I en ny film på Facebook tackar nu den folkkära skådespelaren för alla stöttande ord och hälsingar han har fått sedan han lämnade beskedet om den nya diagnosen.

– När jag för några veckor sedan gick ut här på Facebook och talade om att jag blivit sjuk i cancer igen så fick jag ett enormt gensvar. Det var vänner och bekanta, gamla skolkamrater och arbetskamrater om hörde av sig. Många kända och en del okända som jag gärna hade velat lära känna. 

Sven Melander fortsätter:

– Ni ska veta att det här betyder oerhört mycket när man kämpar mot sjukdomen och jag vill rikta ett oerhört varmt tack till er alla för att ni tänker på mig nu i den här stunden. 

Blev friskförklarad

Skådespelaren har tidigare berättat om sin första cancerdiagnos och om den tuffa cellgiftsbehandlingen.

– Det är behandlingen som man blir riktigt sänkt av. Mentalt har jag mått bra hela tiden, sa han till Expressen tidigare.

Då hade han precis blivit friskförklarad.

– Jag mår alldeles utmärkt. Alla mina behandlingar är avslutade och jag är friskförklarad. Sedan får vi se om det är forever. Eller – ingenting är ju forever. Men vi får se hur det går, sa han då. 

Levde i karantän

Sven Melander har tidigare också berättat om hur han efter sin behandling räknas som riskgrupp under coronapandemin och därför levde delar av 2020 i karantän. I podcasten ”Värvet” berättade han om hur han drömde om att Folkhälsomyndigheten på sina presskonferenser en dag skulle meddela att smittan är nere på noll.

– Det är som att stå på Solvalla och hoppas att ens häst ska vinna va. Så innan varje presskonferens hoppas man att det ska ha gått ner och blivit noll. Det är lite sorgligt att det är som det är, sa han i podden.

Se Zara Larssons hyllning till Sven Melander

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.