Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karl Lagerfelds sista svåra tid – okända sjukdomen

Karl Lagerfeld har avlidit.
Foto: NEBINGER-ORBAN/ABACA / STELLA PICTURES/NEBINGER-ORBAN/ABACA
Foto: ANDREA RENAULT / POLARIS POLARIS IMAGES
En av de sista bilderna på Karl Lagerfeld, tagen i början av oktober 2018.
Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död. Nu sörjs han av modevärlden. 

Under den sista tiden av sitt liv ska ikonen ha drabbats av cancer i bukspottskörteln, enligt uppgiftslämnare till Daily Mail:

– Han gjorde inte en stor sak av det, men var väldigt modig i kampen.

Karl Lagerfeld, känd som chefsdesigner för Chanel, är död. En nära källa till modehuset Chanel bekräftar Karl Lagerfelds död på tisdagen till nyhetsbyrån Reuters. Han blev 85 år gammal. 

Modegiganten ska enligt medieuppgifter ha varit inlagd på ett sjukhus i Paris i två veckors tid innan sin bortgång. Dödsorsaken är inte känd, men enligt en uppgiftslämnare till Daily Mail har Karl Lagerfeld under en tid lidit av cancer i bukspottskörteln.

– Han gjorde inte en stor sak av det, men var väldigt modig i kampen. Karl var väldigt stolt över sin hälsa och nyttiga leverne, så cancerbeskedet kom som en stor chock, säger uppgiftslämnaren.

Förra månaden, i januari, kunde Lagerfeld inte närvara vid två av Chanels modevisningar i Paris på grund av ”trötthet”. Modeskaparen Virginie Viard vid Chanel fick i stället representera Lagerfeld vid modevisningarna, skriver The Mirror. 

Sörjs av världens modeelit

På Karl Lagerfelds Instagram har följade text lagts ut:

”Han var en av de mest inflytelserika och hyllade designerna det senaste århundradet och en stilikon. Han drevs av en fenomenal kreativitet. Karl var passionerad, karismatisk och nyfiken. Han lämnar efter sig ett extraordinärt arv som en av de största i branschen i modern tid. Inga ord kan uttrycka hur saknad han är”.

Modeskaparen sörjs nu av celebriteter, designers och modeller världen över, som hyllar honom med inlägg på Instagram.

”Karl din genialitet berörde så många, speciellt min bror Gianni och mig. Vi kommer aldrig att glömma din oerhörda talang och aldrig sinande inspiration. Vi lärde oss av dig”, skriver Donatella Versace. 

”Vaknar upp till en värld utan Karl. Så sorgligt. Och märkligt. Han var en stor inspiration för mig, en unik och ovanlig talang. Respekt. Vila i frid KL”, skriver Marc Jacobs

”Att möta Karl var magi. Han förvandlade mig från en blyg, tysk flicka till en supermodell. Han lärde mig mode, stil och att överleva i modeindustrin. Vad Andy Warhol var för konsten var Karl för mode. Han är oersättlig”, skriver Claudia Shiffer.

”Det här är en sorgens dag. Att kunna säga att jag kände mannen som ändrade på hur vi såg världen, det är en ära”, skriver Stella McCartney.

Karl Lagerfelds privata liv

Karl Lagerfeld var känd för att vara hemlighetsfull kring sin familj och sitt privatliv. 

Modeikonen hade en 18 år lång relation med den franska socitetsmannen Jacques de Bascher, som dog i aids 1989.

I boken Jacques de Bascher, dandy de l’ombre (2017) lät sig Karl Lagerfeld intervjuas om förhållandet. Modeskaparen berättade att han fanns vid de Baschers sida när han somnade in, endast 38 år gammal. Trots att Lagerfeld beskrev pojkvännen som sitt livs stora kärlek, så hävdade han att de aldrig hade en sexuell, utan helt platonisk, relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.