Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karl Lagerfelds katt kan ärva förmögenheten

Karl Lagerfeld avled 85 år gammal.
Foto: HERMANN BREDEHORST / POLARIS POLARIS IMAGES
Karl Lagerfeld och hans katt Choupette.
Foto: Instagram

Katten Choupette kan ärva Karl Lagerfelds förmögenhet.

Chanel-designern som tidigare sagt sig vilja gifta sig med husdjuret låter katten ärva delar av förmögenheten.

– Oroa er inte, det finns så det räcker till alla, sa Karl Lagerfeld, enligt brittiska Metro.

Under tisdagen bekräftade en nära källa till modehuset Chanel att Karl Lagerfeld avlidit, 85 år gammal. Modeikonen har gjort sig känd som chefsdesigner för Chanel och ska vara värd 200 miljoner dollar, ungefär 1,8 miljarder svenska kronor, skriver brittiska Metro.

Efter Lagerfelds bortgång kan det bli hans katt, Choupette, som ärver förmögenheten, i alla fall en del av den, enligt källor till Metro.

Den tyska modedesignern var kattvakt åt birmakatten år 2011, när hennes förra ägare modellen Baptiste Giabionic, var ute och reste. Lagerfeld ska ha blivit så förälskad i Choupette att han vägrade lämna tillbaka henne.

https://www.instagram.com/p/BQQejOKBxXu/

Ville gifta sig om lagligt

Frågan många ställer sig är om en katt verkligen kan ärva en förmögenhet, skriver den brittiska tidningen och fortsätter med att Karl Lagerfeld tidigare sagt att katten har sin egen säkerhetsvakt, personliga kock och två hembiträden, så inget verkar omöjligt.

Karl Lagerfeld har tidigare sagt till den amerikanska kanalen CNN att om det var lagligt skulle han gifta sig med sin katt och förklarat att de kommunicerar via ögonen, skriver Metro.

– Det finns inget äktenskap än, för människor och djur. Jag trodde aldrig att jag kunde bli så förälskad i en katt, sa Karl Lagerfeld, enligt Metro.

https://www.instagram.com/p/BRbM9XGFhaP/

”Räcker till alla”

När Karl Lagerfeld fick frågan förra året om han skulle låta sin katt ärva förmögenheten svarade han att det bland flera andra skulle gå även en del till Choupette.

– Oroa er inte, det finns så det räcker till alla, sa han då, skriver den brittiska tidningen.

Enligt den franska tidningen, Le figaro, ska ett sådan finansiellt arrangemang vara fullt genomförbart enligt tysk lag, om katten nominerades till arvingen genom en förening eller stiftelse, skriver brittiska Metro. Förutom katten, Choupette, sägs det att även modedesignerns manliga modellmusa, Brad Kroenig och Brads son, Hudson, som även är Lagerfelds gudson, som kommer att ärva delar av förmögenheten, rapporterar brittiska Metro.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.