Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karl Fredrik går i Ernsts fotspår – stödet från Mandelmanns

Karl Fredrik får ett eget program i TV4.
På måndagen gästade han TV4.
Karl Fredrik Gustafsson har gått tips av Gustaf Mandelmann...
Foto: TV4
.... och även Marie Mandelmann.
Ernst Kirchsteiger är också livsstilsprofil.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
1 / 7

Karl Fredrik Gustafsson ansluter sig till paret Mandelmanns och Ernst Kirchsteiger, som inspirerande livsstilsprofil på TV4.

Nu berättar floristen, vars program ”Karl Fredrik på Österlen” har premiär på måndagen, om livsbeslutet att köpa en gård – och relationen med Gustav och Marie Mandelmann.

– De är helt fantastiska som vi redan vet. Vänner emellan så ger man lite tips, säger Karl Fredrik Gustafsson i ”Nyhetsmorgon”.

Han är känd från ”Nyhetsmorgon” och har gästat i TV4-programmet ”Mandelmanns” – men nu får floristen Karl Fredrik Gustafsson ett eget program på kanalen. På måndagskvällen har ”Karl Fredrik på Österlen” premiär i TV4, och på morgonen gästar han vännerna i ”Nyhetsmorgon” över länk, klädd i morgonrock.

– Karl Fredrik, alltså jag, är florist och trädgårdsmästare. Jag är levnadsglad och en livsnjutare. Ni ska få följa med oss hem, jag och min sambo Petter, och våra djur här på gården, beskriver han sitt kommande program.

Förändringen på gården

Numera har gården renoverats från topp till tå, och Gustafsson kan njuta av ett bad i spapoolen varje morgon – men så var det inte från början. När han och pojkvännen Petter först köpte gården var den fallfärdig, och inget de planerade att bo i på heltid.

– Österlen är fantastiskt, och vi hade goda vänner som sa att om ni ska ut på landet utanför Malmö, och då hittade vi det här stället. Det skulle vara ett helgboende och sommarställe, men så blev det den här ganska stora gården, säger Karl Fredrik Gustafsson i ”Nyhetsmorgon”.

Mandelmanns kloka ord

Floristen är nära vän med paret Mandelmann, som också är populära TV4-profiler med egen gård. Inför premiären har Karl Fredrik Gustafsson fått ta emot tips från de mer tv-erfarna vännerna.

– Marie och Gustaf, det är vänner till oss, och de är helt fantastiska som vi redan vet. Vänner emellan så ger man lite tips. Men man kan inte göra annat än att vara sig själv, säger Karl Fredrik Gustafsson i ”Nyhetsmorgon”.

Mandelmanns familjetragedi:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.