Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karin Alvtegen: Så är det att leva med ME

”Intervjun vi gör nu är det enda jag gör i dag. Följer jag min läkares ordination så ska jag vila ett par timmar efteråt och du (journalisten, reds anm) och jag skulle ta paus var tjugonde minut”, säger Karin Alvtegen.
Foto: OLLE SPORRONG
”Det fanns i råmanuset någon passage med lite darr på rösten och det tog Karin Alvtegen genast bort. Hon vill inte ha någonting sentimentalt”, säger Karin Thunberg (till höger).
Foto: OLLE SPORRONG
Expressens Karin Sörbring intervjuar Karin Alvtegen om hur det är att leva med kroniskt trötthetssyndrom, ME/CFS. Alvtegen visar Sörbring fin pepp hon får på sociala medier för att hon tar kampen.
Foto: OLLE SPORRONG
”Det får inte bli någon offer-feeling i den här boken! Jag är så nöjd med denna stridshandling som ”Osynligt sjuk” utgör”, säger Karin Alvtegen.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Det började med andnöd, låg puls och ett besök på hjärtintensiven.

Först fyra år senare – med svår yrsel, svimningskänsla av skarpa ljud, konstant mjölksyra, ledvärk, ständiga influensasymptom och tinnitus – fick stjärnförfattaren Karin Alvtegen veta att hon har ME, kroniskt trötthetssyndrom.

– Att jobba med min egen acceptans om att mitt liv blir förstört är en sak, men att min man bara för att han lever med mig ska behöva montera ner sitt liv han också och att han fick en utmattningsdepression när han var tvungen att ta hand om allt - det är mycket svårare att ta in, säger Karin Alvtegen som tagit hjälp av prisbelönta Karin Thunberg för att alls kunna skriva den nya boken ”Osynligt sjuk”. 

Expressen Premium

Sommarerbjudande: Testa Premium fritt hela sommaren

Läs alla artiklar till 31 augusti för 0 kronor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid, säg enkelt upp online när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Har tre t-shirts på mig för att dölja mina bröst”

Mannen lider psykiskt av sina ”kvinnobröst” • Överläkaren: Möjliga åtgärder

John McAfees uppgång och fall – så var hans liv

Framgången och skandalerna • Dog i cell i Spanien

Så blev Pernilla, 48, miljonär: ”Då jädrar ville jag visa dem”

”Jag rusade direkt in en Louis Vuitton-butik”