Karin Adelskölds bikinibild gör succé

Karin Adelskölds bikinibild på sin kropp gör succé på nätet och hyllas nu stort.
Foto: Malin Lööf
stort. På Instagram poserar nämligen tv-profilen endast iklädd badkläder – men med ett viktigt budskap inför sommaren.
Foto: Cornelia Nordström

Karin Adelskölds bikinibild på sin kropp gör succé på nätet och hyllas nu stort.

På Instagram poserar nämligen tv-profilen endast iklädd badkläder – men med ett viktigt budskap inför sommaren.

– Jag har en kropp och jag har en bikini, alltså har jag en bikinikropp. I sommar ska jag köpa en stringbikini och spatsera omkring i, säger hon.

Det är på Instagram som tv-profilen Karin Adelsköld väljer att kasta kläderna och visa upp sin kropp endast iförd en bikini. På bilden gör programledaren tummen upp och i bildtexten till fotot har hon skrivit "Så får du en bikinikropp: Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!".

– Jag la upp bilden eftersom jag, som så många, klädde av mig för första gången i år och testade min bikini nu i helgen. Första känslan jag fick var "åh helvete, vad det har hänt mycket under vintern, var bikinin så här liten?" och "hjälp, ska den här kroppen ut på stranden om en månad?". Jag fick ont i magen direkt, för det har varit så mycket snack om bikinkroppar hit och dit, säger Karin Adelsköld.


LÄS MER: SVT tar avstånd från Karin Adelsköld

Karin Adelsköld: "Jag har redan en bikinikropp"


https://www.instagram.com/p/BFN4C4Gu-G0/

Men i stället för att ge vika för de negativa kroppstankarna, valde Karin Adelsköld att tänka om. I stället insåg tv-profilen ganska snabbt att hon, precis som alla andra, redan har en perfekt bikinikropp.

– Jag tänkte "men vad är egentligen en bikinikropp?". Jag är 42 år, har nyligen blivit sambo och lagt på mig några sambokilon. Men jag mår skitbra. Jag tänker fan inte gå ner till någon jäkla "perfekt bikinikropp". Jag har ju redan det. Jag har ju en kropp, jag har en bikini, alltså har jag en bikinikropp, säger hon och fortsätter:

– Det är jätteviktigt att visa att en bikinikropp också kan se ut så här. Man ska tänka på att de kroppar man ofta ser i media är speciella, de lägger heltid på träning, fitness och att se bra ut. De flesta av oss ser inte ut så. Vi har fått barn, vi har ätit gott, vi jobbar mycket och har ett annat liv.


LÄS MER: Karin Adelsköld lämnar SVT

Karin Adelsköld: "Jag tänker inte skämmas"

Nu hoppas Karin Adelsköld på att kunna uppmuntra andra att våga vara sig själva på stranden i sommar och vara nöjda med sina bikinikroppar, i alla dess former.

– Jag vill stå emot kroppshetsen och pressen. Jag känner inte pressen längre. Jag vet att den finns, men I don't give a fuck, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att jag är jättefin. Jag är mullig, men jag tänker inte skämmas över det. Tvärtom. Jag ska köpa en stringbikini i sommar och spatsera omkring i.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.