Komikern och SVT-profilen Karin Adelsköld ryter i från på Instagram – och hyllas nu för sitt inlägg. Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXPKomikern och SVT-profilen Karin Adelsköld ryter i från på Instagram – och hyllas nu för sitt inlägg. Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP
Komikern och SVT-profilen Karin Adelsköld ryter i från på Instagram – och hyllas nu för sitt inlägg. Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP
"Vi behöver inte se fler perfekta kvinnor i medierna.", skriver hon i inlägget. Foto: Cornelia Nordström"Vi behöver inte se fler perfekta kvinnor i medierna.", skriver hon i inlägget. Foto: Cornelia Nordström
"Vi behöver inte se fler perfekta kvinnor i medierna.", skriver hon i inlägget. Foto: Cornelia Nordström

Karin Adelsköld ryter ifrån på Instagram

Publicerad

Komikern och SVT-profilen Karin Adelsköld ryter i från på Instagram.

"Vi behöver inte se fler perfekta kvinnor i medierna. Vi behöver se dåliga. Halvbra. Tjejer som ångrar sig, gör fel och börjar om. Som misslyckas och skrattar åt det. Eller gråter", skriver hon i inlägget som nu hyllas av fansen.

SVT-profilen Karin Adelsköld hyllar bland annat artisten Little Jinder, författaren Camilla Läckberg och "Let's dance"-aktuella Stina Wollter i ett inlägg på Instagram.

I inlägget som även har delats av medieprofilen Cissi Wallin skriver Adelsköld att hon inte behöver se fler perfekta kvinnor i medierna.

"Vi behöver se dåliga. Halvbra. Tjejer som ångrar sig, gör fel och börjar om. Som misslyckas och skrattar åt det. Eller gråter. Som erkänner att de bytt åsikt eller tänkt fel. Som är som de är. Med allt vad det innebär."

 

LÄS MER: Karin Adelsköld bröt ihop i plötslig sjukdom

 

Och komikerns följare gillar inlägget som har gillats över 600 gånger.

"Word!", "Det har du så rätt i!! Precis det behöver vi se i tv!" och "Yeay! Att lyckas missa är galet lärorikt för en själv och inspirerande (eller nåt...) för andra" är några av kommentarerna på inlägget.

I en kommentar på Cissis Wallins Instagram svarar Karin Adelsköld ytterligare:

"Vi som är offentliga har absolut ett ansvar. Tror på att göra plats för de systrar som ännu inte har platsen.", skriver hon.

 

LÄS MER: Karin Adelsköld om reaktionerna efter sin bikinibild

 

 

 

 

Delade uppmärksammad bikinibild

Tidigare har tv-profilen väckt stor uppmärksamhet med en bikinibild som hon delade på Instagram.

På bilden gjorde programledaren tummen upp och i bildtexten till fotot skrev hon "Så får du en bikinikropp: Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!".

– Det är helt sjukt, jag har tappat räkningen på alla kommentarer. Jag blev precis jämförd med Kim Kardashian på radion här i Östersund, hon välte också nätet med sin nakenbild. Det är jätteroligt, men det bevisar också att jag hade rätt, det behövs verkligen fler bilder på olika kroppar, berättade hon då.

 

LÄS MER: Karin Adelsköld på sjukhus - är utbränd

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag