Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kardashians pengasuccé – utnämnd till dollarmiljardär

Kim Kardashian har haft enorma framgångar de senaste åren.
Foto: REX/IBL
KKW Beauty har snabbt gjorts sig ett namn i skönhetsindustrin.
Foto: KKW beauty

Kim Kardashian har många meriter – och nu har hon för första gången hamnat på Forbes lista över världens rikaste personer. 

Det amerikanska magasinet rapporterar att tv-profilen nu är god för över en miljard dollar. 

Kim Kardashians, 40, hårda arbete med företagen KKW Beauty och Skim har lönat sig. Forbes skriver att hennes networth ökade från 780 miljoner dollar i oktober till en miljard dollar i april, ökningen motsvarar drygt 6,7 miljarder till 8,6 miljarder svenska kronor. 

”Keeping up with the Kardashian”-stjärnan grundade företaget KKW Beauty för snart fyra år sedan och växte snabbt på sociala medier och appellerade till en ung målgrupp.   Hon hade då inspirerats av lillasyster Kylie Jenners enorma succé med företaget Kylie cosmetics. 

I samband med lansering av KWW Beauty sa 40-åringen till Forbes: 

– Det är första gången jag har gått bort från att ha licensavtal och övergå till att vara ägare. 

Sålde för 200 miljoner dollar 

Hon sålde sedan 20 procent av företaget för ett värde av 200 miljoner dollar, vilket ökade värdet till över en miljard dollar.  

För två år sedan lanserade hon shapewearföretaget Skims 2019. Under pandemin har företaget dock riktat in sig mer på myskläder, eftersom att efterfrågan av myskläder hade ökat under nedstängningarna. Kardashian äger en majoritetsandel av företaget, men har inte gått ut offentligt med företagsvärdet.

När hon för första gången hamnade på Forbes–omslaget sa hon: 

– Inte illa för en tjej utan talang.

2019 grundade hon shapewearföretaget Skims.
Foto: PLANET PHOTOS STELLA PICTURES


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.