Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kardashians klädkollektion kritiseras: ”Det är stötande”

Det här är familjen Kardashian.
Kim Kardashian.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Kardashian West kritiseras för sin nya kollektion med formande underkläder som fått namnet ”Kimono Intimates”.
Foto: Twitter / Twitter

Kim Kardashian West, 38, presenterade i veckan sin nya kollektion med formande underkläder som hon döpt till ”Kimono Intimates”.

Nu möts namnvalet av hård kritik och realitystjärnan anklagas för att vara respektlös mot den japanska kulturen, skriver Sky News.

När den amerikanska realitystjärnan Kim Kardashian West, 38, avslöjade att hennes nya klädmärkte med formande underkläder fått namnet ”Kimono Intimates” var det många som reagerade starkt då kimono är den japanska folkdräkten som bärs vid högtidliga tillställningar.

 – Vi bär kimonos för att hylla hälsa, barns uppväxt, förlovningar, giftermål, studenter, begravningar. Det är en festlig klädsel som går i generationer, säger den japanska Youtubern Yuka Ohishi till BBC och kritiserar Kardashians namnval.

– De här formande kläderna liknar inte ens en kimono, hon bara valde ett ord som har ”Kim” i det, det finns ingen respekt till vad plagget betyder för vår kultur, säger Yuka Ohishi.

”Kränkande för japanska folket”

I en tweet skriver realitystjärnan att underkläderna ”hyllar och omfamnar formen och kurvorna på den kvinnliga kroppen”.

Något som har mötts av negativa kommentarer.

”Det här är precis det motsatta av vad en riktig kimono gör. Dessutom, att döpa underkläder efter traditionella plagg (ofta burna under traditionella tillställningar)... jag kan bara föreställa mig hur kränkande detta är för det japanska folket”.

https://twitter.com/hototchan/status/1143752862893318145

Några har även startad hashtaggen #KimOhNo för att visa missnöje mot namnet.

”Jag tycker att det här är rätt stötande, det faktum att du gör kimonon till ett varumärke för dina underkläder är dumt. Människor bär dessa under viktiga japanska ritualer och giftermål”.

https://twitter.com/Zenyaria/status/1143780442346336257

Kim själv har ännu inte svarat på kritiken, men skrev i en tidigare tweet att hon har haft en passion för formande underkläder i över 15 år.

”Kimono är min version av formande kläder och lösningar för kvinnor som faktiskt fungerar.”, skriver hon på Twitter.

Prognos: Så blir vädret i helgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.