Kaos uppstod i morgonens Nyhetsmorgon.Kaos uppstod i morgonens Nyhetsmorgon.
Kaos uppstod i morgonens Nyhetsmorgon.
Jenny Strömstedt på Instagram.Jenny Strömstedt på Instagram.
Jenny Strömstedt på Instagram.
Jenny och Steffo.Jenny och Steffo.
Jenny och Steffo.

Kaos i Nyhetsmorgon: "Ingenting har funkat"

Publicerad

Det var minst sagt rörigt i dagens "Nyhetsmorgon" på TV4.

Programledarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt var tvungna att skriva sina manus för hand – till slut får de nog mitt i sändning.

– Ingeting har funkat, utbrister Steffo Törnquist i programmet.

Ja, visst har vi sett röriga delar ur Nyhetsmorgon genom åren. Mikrofoner som inte fungerar och kameror som helt plötsligt går bananas.

Men nu berättar programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist på Instagram att dagens sändning kan ha slagit alla rekord.

Jenny Strömstedt: "Inga körscheman"

Det var innan programmet i morse som Jenny Strömstedt delade med sig av sin panik på Instagram:

"Den så kallade desken har flyttat tio meter under natten. Inga körscheman, inga telefoner, inga skrivare, inga manus. Vi får ta allt i huvudet helt enkelt. Det enda som funkar är sminket. Dammar av den gamla devisen, yta är allt, innehåll inget! Lite spännande ändå", skriver programledaren.

 

LÄS MER: Programledaren kastar kläderna i Nyhetsmorgon

 

 

 

 

Även Steffo Törnquist delade med sig av sin nervositet innan sändningen – eftersom ingenting fungerade på redaktionen:

"Det är brott på ledningen nånstans på Söder" säger tekniska ledningen, när vi förtvivlat ringer o väcker för att meddela att inget fungerar på redaktionen. Skrivare exempelvis. Så Jempa o jag plåtar nu av researchen från datorskärmen för att inte framstå som mer goddag yxskaft än nödvändigt i sändningen om några minuter", skriver han.

 

 

Ett foto publicerat av @steffo56 Feb 18, 2016 kl. 8:45 PST

 

 

 

LÄS MER: Skrapar fram miljoner i "Nyhetsmorgon"

 

Och när programmet väl börjar så syns även förvirringen i sändningen. Till slut får programledaren Steffo Törnquist nog och utbrister:

– Ingenting har funkat.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag