Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanyes tårar under kaotiska mötet: ”Skrek och grät”

Rapparen Kanye West har hållit sitt första presidentkampanjmöte, trots att han rapporterades dra sig ur valet så sent som förra veckan.
Foto: Youtube.
Under det kaotiska mötet började Kanye West gråta när han berättade hur dottern North nästan aborterades .
Foto: Youtube.
Samtidigt som han tyckte att nyblivna föräldrar ska få en miljon dollar för att inte vilja göra abort.
Foto: Youtube.
Kanye West och frun Kim Kardashian.
Foto: BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK / BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rapparen Kanye West har hållit sitt första presidentkampanjmöte, trots att han rapporterades dra sig ur valet så sent som förra veckan.

Under det kaotiska mötet började Kanye West gråta när han berättade hur dottern North nästan aborterades – samtidigt som han tyckte att nyblivna föräldrar ska få en miljon dollar för att inte vilja göra abort.

– Även om min fru skulle komma att skilja sig med mig efter det här talet, så har hon fått North till den här världen, sa Kanye West.

Så sent som i förra veckan gick Kanye Wests presstalesperson för hans presidentkampanj i Florida ut och sa att allt var inställt – men trots det verkar rapparen nu fortsätta med sin presidentvalskampanj.

Det är fortfarande oklart om Kanye Wests kandidatur kommer kunna godkännas att vara med i presidentvalet överhuvudtaget – han har nämligen missat tidsgränsen för att anmäla sig till valet i flera av landets stater, skriver SVT.

Det verkar dock inte hindra Kanye West. Natten till måndag höll artisten sitt första kampanjmöte inför publik, i delstaten South Carolina, skriver TMZ.

Barnbeslutet – efter strulet med datorn

Rapparen berättade då om hur han upplevt att Gud bestämde att han och hustrun Kim Kardashian West skulle bli föräldrar, när de funderade på att göra abort när realitystjärnan var gravid med deras första barn.

– Min flickvän ringde till mig och skrek och grät. Jag är en rappare, och hon sa ”jag är gravid”. Hon grät.

Kanye West menar att det var Gud som bestämde att de skulle ha ett barn – paret funderade på att göra abort, när Wests dator plötsligt slutade fungera.

– Min skärm blev plötsligt svartvit, och Gud sa: ”Om du strular med min vision, så strular jag med din”. Och jag ringde min flickvän och sa: ”Vi ska ha det här barnet”. Även om min fru skulle komma att skilja sig med mig efter det här talet, så har hon fått North till den här världen, när jag inte ville, sa Kanye West på kampanjmötet, och grät öppet inför publiken, skriver Daily Mail.

Föräldrar ska få en miljon dollar – om de inte gör abort

Artisten tyckte också att alla nyblivna föräldrar ska få en miljon dollar – som ett sätt att avskräcka folk från att göra abort, skriver Time.

Tidningen rapporterar också hur Kanye West under sitt kaotiska tal – där han talade till publiken utan mikrofon – kritiserade historiska ikonen Harriet Tubman, den afroamerikanska frihetskämpen som kämpade för att befria slavar under 1800-talet. West menade i sitt tal att Tubman inte alls befriade slavar, utan i stället fick dem att jobba för andra vita människor. Kanye West har också tidigare sagt att slaveriet var ett val, när han 2018 besökte TMZ Live.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.