Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kanye Wests skor sålda för rekordpris

Här ser ni världens överlägset dyraste använda sneakers.
Kanye Wests Nike Air Yeezy 1 har sålts för över 16 miljoner kronor.
Foto: JEROME FAVRE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här uppträder West år 2008 i de nu världsberömda skorna.
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Sothebys chef för streetwear, Brahm Wachter, säger i ett uttalande att försäljningen säger mycket om Kanyes arv som en av de mest inflytelserika kläd- och sneakerdesignerns i vår tid.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Här ser ni världens överlägset dyraste använda sneakers.

Det är Kanye Wests svarta Nike Air Yeezy som såldes i veckan för svindlande 1,8 miljoner dollar – eller 16 miljoner svenska kronor, skriver CNN. 

För första gången någonsin har ett par sneakers sålts för mer än en miljon dollar. Och det med råge. Skorna, som var en prototyp, hade Kanye West på sig första gången 2008 vid Grammy Awards och de är i storlek 12, vilket motsvarar svenska 46:or. 

Wests Nike Air Yeezy-skor köptes av RARES, som är en investeringsplattform för aktier och mycket eftertraktade sneakers. Gerome Sapp, vd, säger i ett pressmeddelande att det var som att att köpa ”en bit historia”:

”Vårt mål med att köpa en sådan ikonisk sko,” fortsatte Sapp, ”är att öka tillgängligheten och ge samhällena som födde sneakerskulturen verktyg för att få ekonomisk frihet genom RARES.”

Sothebys chef för streetwear, Brahm Wachter, säger i ett uttalande att försäljningen säger mycket om Kanyes arv som en av vår tids mest inflytelserika kläd- och sneakerdesigners.

Försäljningspriset var drygt tre gånger det tidigare rekordet: ett par autograferade Nike Air Jordan 1s som den berömda basketspelaren hade på sig 1985. De skorna gick för 615 000 dollar.

”Soldoktorn” avslöjar vanorna för att hålla formen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.