Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kanye West ville inte intervjuas av Skavlan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kanye West ville inte bli intervjuad.
Kanye West.
Gästerna i programet.

LONDON. Kanye West gästar Skavlan i morgon.

Det fanns förhoppning om en intervju.

Skavlan fick nöja sig med en sång.

Megastjärnan Kanye West är varje intervjuares dröm. Eller mardröm.

Ett möte med artisten/modedesignern/Kim Kardashian-maken kan liksom sluta lite hursomhelst.

Och det finns alltid saker att tala om. Som ryktena att det redan knakar i äktenskapet - de gifte sig i maj i fjol.

Eller Kanye Wests halvrepris nyligen på Grammy galan när han vände halvvägs uppe på scen när Beck tog emot sin Grammy. Det påminde onekligen om hans beryktade entré under MTV-galan 2009 när han avbröt Taylor Swift.

Kanye West besökte London i veckan och det var förstås ett scoop modell större för Skavlan att kunna boka upp honom. Han är en av de bäst säljande och mest prisade artisterna någonsin.

– Vi hade förhoppningar om en intervju också, men Kanye West ger inga intervjuer alls under sitt Europa-besök, berättar en av Skavlans medarbetare inför showen som spelades in i London.

– Men man vet ju aldrig vad som händer.

Dök upp

Nåväl, Kanye West dök i alla fall upp. Och studiopubliken fick till stort jubel se honom framföra ”Only one” två gånger i stället för en. Första försöket gick inte som han ville.

– Kanye var väldigt hygglig, tycker jag, men som konstnär är han härligt kompromisslös, säger Fredrik Skavlan efter mötet.

– Att se honom arbeta under provspelningen var oförglömligt. Han ville ge en unik visuell inramning, nästan som en konstperformance, och han är verkligen inte en person som gör saker lättvindigt. Men i gengäld blir det ju väldigt bra.

Och Skavlan kunde också glädja sig över att gästuppställningen denna afton var rätt okej, även utan en intervju med Kanye West.

"Tre programledare"

Intervjuaren gästades av bland andra journalisterna Niclas Hammarström och Magnus Falkehed som berättade om sin fångenskap i Syrien.

Där fanns också förra Spice Girls medlemmen Geri Halliwell och författarinnan Helen MacDonald.

Och så slutligen mannen som nästan tog över showen från Skavlan – den brittiske komikern Ricky Gervais.

– Med Ricky Gervais och Geri Halliwell i rummet samtidigt så behöver man inte bekymra sig om pinsamma tystnader, säger Fredrik Skavlan.

– Det kändes snarare som om vi var tre programledare. Det var en av mina roligaste kvällar på jobbet, efter en gripande inledning av Niclas Hammarström och Magnus Falkehed.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.