Kanye West testas för droger efter kollapsen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kim Kardashian West och Kanye West
Foto: Evan Agostini / AP TT NYHETSBYRÅN
Kanye West
Foto: Splash News / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Kanye West drogtestades när han togs in på sjukhus under måndagen.

Nu tros droger ligga bakom artistens sammanbrott.

– Läkaren blev frågad om Kanye var drogpåverkad, och han svarade att han inte visste men att han inte skulle bli förvånad om så var fallet, säger en uppgiftslämnare till In Touch.

Efter att Kanye West ställde in sin USA-turné, avbröt konserter och blev förd till sjukhus i handklovar på måndagseftermiddagen har det spekulerats i vad som är orsaken till hans sammanbrott.

Nu visar det sig att det kan vara droger som ligger bakom Kanye Wests oberäkneliga beteende. Han diagnosticerades med en tillfällig psykos.

Kanye West fick lämna blod till ett drogtest när han lades in på sjukhus på måndag eftermiddag, uppger uppgiftslämnare till In Touch.


LÄS MER: Kanye Wests utbrott på scen


Wests läkare: "Skulle inte bli förvånad"


LÄS MER: Kanye West anföll sjukvårdspersonal


Kanye Wests privata läkare - som var den som ringde larmcentralen efter att rapparen började hota sin personliga tränares anställda - blev frågad om West var drogpåverkad vid tillfället. Men läkaren kunde inte ge något tydligt svar till ambulanspersonalen, skriver In Touch.

– Kanyes doktor hade inget annat val än att ringa 112 för hjälp, för han vägrade att åka till sjukhuset frivilligt. Kanye hade ett totalt psykiskt sammanbrott, säger uppgiftslämnaren exklusivt till In Touch.

Läkaren ska ha sagt att ett positivt resultat på drogtestet inte skulle komma som en överraskning.

– Läkaren blev frågad om Kanye var drogpåverkad, och han svarade att han inte visste men att han inte skulle bli förvånad om så var fallet, säger uppgiftslämnaren.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.