Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kanye West släpper låt om kontroverserna

Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske rapparen Kanye West har släppt en ny låt, där texten handlar om de uppmärksammade kontroverser artisten de senaste två månaderna hamnat i, skriver 

Billboard.

Låten, som än så länge saknar titel, innehåller också ett avsnitt från rapparens intervju med konspirationsteoretikern Alex Jones, där han öppet hyllade Hitler.

På den nya låten, som är den första West släpper på flera månader, samplar han den amerikanske soulsångaren Donny Hathaways låt ”Someday we'll be free” från 1973.

Kanye West, eller Ye, som han numera kallar sig, har den senaste tiden fått stor medial uppmärksamhet för ett antal kontroversiella och antisemitiska uttalanden.

I början av december stängdes rapparens Twitterkonto av, sedan han lagt upp en bild av en svastika som smälte samman med en Davidsstjärna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.