Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanye West hoppar av presidentvalet: Allt är inställt

När artisten Kanye West gick ut och sa att han skulle kandidera för att bli president i USA, så fick han reaktioner från Britney Spear-fans.
Bara två veckor efter att rapparen Kanye West gått ut med att han ställer upp i det amerikanska presidentvalet i höst, drar ha nu tillbaka sin medverkan
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
För att kunna delta i valet i Florida, som var tanken, hade Kanye West behövt stöd från 132 000 personer – något undersökningar visar att han inte har.
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES/DOULIERY OLIVIER/ABACA
Kanye West och hustrun Kim Kardashian.
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES/DOULIERY OLIVIER/ABACA

Bara två veckor efter att rapparen Kanye West gått ut med att han ställer upp i det amerikanska presidentvalet i höst, drar ha nu tillbaka sin medverkan.

– Han kommer inte delta i valet. Allting är nu inställt, säger Steve Kramer, talesperson för Wests presidentvalskampanj, till New York Magazine.

Det var på USA:s nationaldag den fjärde juli som rapparen Kanye West, 43, gick ut med att han ställer upp i det amerikanska presidentvalet i höst.

”Vi måste nu inse Amerikas löfte genom att tro på Gud, ena vår vision och bygga vår framtid. Jag ställer upp som presidentkandidat för USA”, skrev rapparen.

Nu, bara två veckor senare, ställer Kanye West in sin medverkan i det amerikanska valet, skriver New York Magazine.

Beskedet i kampanjen: Allt är inställt

För att kunna delta i valet i Florida, som var tanken, hade Kanye West behövt stöd från 132 000 personer – något undersökningar visar att han inte har.

Steve Kramer, talesperson för Kanye Wests kampanjteam i Florida, konstaterar att allt är inställt.

– Han kommer inte delta i valet. Allting är nu inställt. Alla kandidater som ställer upp i ett presidentval för första gången går igenom sådan här hicka.

West om Trump: ”Jag älskar den här mannen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.