Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanye West erkänner förlust – ställer upp igen

Kanye West höll tal i South Carolina. Då bröt han plötsligt ihop när abort kom på tal.
Nu meddelar han att han tänker ställa upp i nästa presidentval om fyra år.
Foto: Skärmdump / Twitter
Kanye West fick omkring 57 000 röster.
Foto: KCS PRESSE / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Kanye Wests förhoppningar om att bli USA:s nästa president gick i kras.

Rapparen meddelar dock redan nu att han kommer ställa upp igen i valet 2024, rapporterar Sky News.

I juli började Kanye West kampanja inför presidentvalet. Dock kom rapparen bara med på valsedlarna i ett fåtal delstater på grund av bland annat missade deadlines och avsaknad av underskrifter.

Enligt Sky News ska West ha fått omkring 57 000 röster i de 12 stater där han fanns med på valsedeln. Kanye West har nu erkänt sig besegrad och meddelar samtidigt att han inte ger upp om att bli president utan tänker ställa upp även i nästa val.

”KANYE 2024”, skriver artisten i ett inlägg på Twitter där han publicerat en bild på sin siluett framför en karta av USA.

https://twitter.com/kanyewest/status/1323914087340781569

Röstade för första gången

Kanye West har även delat med sig av flera bilder och videos på sig själv där han syns rösta i staden Cody i delstaten Wyoming.

”Gud är så god. I dag röstar jag för första gången i mitt liv på presidenten i USA och det är på någon jag verkligen litar på... mig själv”, skriver West på Twitter.

Även Kanye Wests fru, realitystjärnan Kim Kardashian West, har delat med sig i sociala medier att hon röstat. Det är dock oklart om hon röstade på maken eller på någon av de andra kandidaterna.

https://twitter.com/kanyewest/status/1323641120778145792https://twitter.com/kanyewest/status/1323726544997474304

Läs mer: Val i USA – missa inga nyheter

Kanye West om Trump: ”Jag älskar den här mannen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.