Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Starka reaktionen – under avskedet i tv

1 / 8

I onsdagens ”Nyhetsmorgon” tackas programledaren Jesper Börjesson av efter 25 år på kanalen – och överraskas flera gånger.

Plötsligt dyker vännen och kanalkollegan Ernst Kirchsteiger upp i direktsändningen, och ingen i studion kan hålla tårarna tillbaka.

– Jag är ett vrak, så jag kommer behöva ta en taxi hem och ligga i fosterställning, säger en gråtande Jesper Börjesson i ”Nyhetsmorgon”.

Jesper Börjesson, 49, slutar på TV4, efter 25 år på kanalen - och onsdagens ”Nyhetsmorgon” är hans allra sista sändning.

Under hela morgonen överraskades Börjesson av sina kolleger och vänner. Programledarpartnern Soraya Lavasani kan inte hålla tårarna tillbaka när hon hyllar sin kollega och tackar honom för all tid de haft ihop framför kamerorna.

– I snart två år har vi suttit vid varandras sida här i ”Nyhetsmorgon”. Och nu kan jag nästan inte påa det här, säger Soraya Lavasani med emotionellt darr på rösten, innan hon fortsätter:

– Vi har varit med om så otroligt mycket här i arla morgonstund.

Börjesson börjar darra: ”Oj oj oj”

När Jesper Börjesson får se en sammanfattning av deras år tillsammans i ”Nyhetsmorgon” börjar han gråta, och torkar tårarna.

– Jag kommer sakna dig så himla mycket, det förstår du ju så klart, säger Soraya Lavasani genom gråten, och kramar om Börjesson.

– Oj oj oj, säger Jesper Börjesson överväldigat och kramar om Soraya Lavasani.

Under programmets gång fortsätter Jesper Börjesson att överraskas i rutan. Plötsligt kommer vännen och TV4-kollegan Ernst Kirchsteiger in i studion, och ger Börjesson en stor kram.

Jesper Börjesson blir genast känslosam av överraskningen, och börjar darra på rösten.

– Nu blir det svårt att prata här, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

– Jag kunde inte motstå. Jag har åkt från Skåne för att vara med dig här i sista sändningen. Det kändes viktigt att vara här, säger Ernst Kirchsteiger.

Presenten från Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger hyllar programledaren för hans journalistiska gärning, och tiden på TV4. Jesper Börjesson avslöjar att han fick ett telefonsamtal av Kirchsteiger när det stod klart att ”Nyhetsmorgon”-profilen skulle lämna kanalen – där han var orolig för vad det skulle bli av deras relation nu.

– Vänskap sträcker sig över arbetssituationer, säger Kirchsteiger.

– Den slutar inte här bara för att du slutar med oss, säger Soraya Lavasani med tårar i ögonen, och tröstar den gråtande Jesper Börjesson.

TV4-programledaren berättar om relationen till Kirchsteiger – hur han delar med sig av recept och önskar god jul varje år.

Jesper Börjesson får en tavla av Ernst Kirchsteiger, med en bild och ett citat från ”Sommar med Ernst”-profilen. När de kramar om varandra igen klappar Kirchsteiger sin vän på kinden.

– Tack för att du är min vän, säger Jesper Börjesson.

Tilde de Paula Ebys ord till kollegan

”Let's dance”-progamledaren Tilde de Paula Eby skickar en videohälsning, och säger att hon är ledsen över att inte kunna vara på plats i studion – men säger att de kommer ses snarare än vad Jesper tror.

Mot slutet av sändningen stolpar alla andra ”Nyhetsmorgon”-kolleger in i studion för att prata minnen – Jenny Alversjö, Steffo Törnquist, Anders Philblad och Jenny Strömstedt är bara några av de som vill hylla Börjesson på hans sista dag.

– Jag är ett vrak, så jag kommer behöva ta en taxi hem och ligga i fosterställning, skämtar en gråtande Jesper Börjesson som svar på alla hyllningarna från kanalvännerna.

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Rolig, snygg och dyr – så bra är Polestar 2

Vi provkör på hemlig testbana – får toppbetyg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.