Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Känslosamt när ”Svensson Svensson”-barnen överraskar Suzanne Reuter

”Svensson Svensson”-barnens överraskning
Hela familjen i SVT-succén.
Suzanne Reuter blir känslosam.
Gabriel Odenhammar, som spelade Max, bredvid Chelsie Bell Dickson som spelade Lina.

Det blir onekligen känslosamt och nostaliskt i TV4-programmet ”Vilket liv!” när Suzanne Reuter hyllas.

Barnen från den klassiska tv-serien ”Svensson Svensson” överraskar skådespelaren i publiken.

– Jag ringer fortfarande Suzanne, och Suzanne svarar i telefonen, berättar Gabriel Odenhammar, som spelade Max.

Under söndagskvällen är det dags för den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter, 70, att hyllas i TV4-programmet ”Vilket liv!” med Renée Nyberg. I programmet överraskas skådespelaren bland annat med ett framträdande av sin ex-pojkvän, och skådespelaren, Dan Ekborg. Petter gästar också studion för att berätta varför Suzanne spelar hans mamma i flera musikvideor. 

Men det är inte allt.

Tv-serien ”Svensson Svensson” blev en stor tv-klassiker med svenska folket när den sändes på SVT med start 1994, och numera är ett av avsnitten en naturlig del av varje julafton på tv. 

I serien spelar Suzanne Reuter rollen Lena, som är mamma till barnen Lina och Max. Det blir onekligen nostalgiskt i studion när skådespelarna bakom rollerna, Gabriel Odenhammar och Chelsie Bell Dickson, kommer dit för att överraska Suzanne.

Känslosamma orden: ”Har bara dig kvar”

Det blir en känslosam stämning när programledaren Renée Nyberg frågar vilken relation skådespelarna fick sinsemellan under de år de spelade tillsammans.

– Jag var yngre när jag började spela, så mycket mer av en ”mamma-son relation”, som har pågått och gör fortfarande. Jag ringer fortfarande Suzanne, och Suzanne svarar i telefonen. Och det betyder oerhört mycket, när man är liten och spelar in under tre månader, vilket är ganska mycket för ett barn. Det blev många såna perioder, berättar Gabriel Odenhammar och fortsätter:

– När jag skulle hitta mig själv senare, och ibland fortfarande, så kan ja ringa upp Suzanne och ha ett stöd. Det var faktiskt så att min biologiska mamma har gått bort, och en av de första jag ringde var dig, och jag sa: nu har jag bara dig kvar, berättar Odenhammar.

Chelsie Bell Dickson instämmer med Gabriels ord och säger att det var otroligt att få möjligheten att jobba med Suzanne. 

– Det blev speciellt. Det kan jag också känna i mitt hjärta, svarar Suzanne efter ”Svensson Svensson”-barnens känslosamma ord.

Suzanne Reuters ord till Renée Nyberg: ”Visste inte att jag var så här omtyckt”

Artister hyllas på Oscarteatern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.