Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Känslosamma hyllningen till Sven-Erik på Skansen

Oscar Magnusson. Foto: Alex Ljungdahl
Ett bildkollage av Sven-Erik Magnusson visades på scenen under "Allsång på Skansen". Foto: Alex Ljungdahl
Sven-Erik Magnusson. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Sven-Erik Magnusson. Foto: MARTINA HUBER / EXPRESSEN EXPRESSEN

I mars avled Sven-Erik Magnusson i sviterna av cancer.

Under tisdagens avsnitt av "Allsång på Skansen" hyllades sångaren, som sjöng i det omtyckta dansbandet Sven-Ingvars, på Sollidenscenen.

På scen stod Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson tillsammans med Sven-Ingvars gitarrist Staffan Ernestam. Tillsammans framförde de "Anita".

Och det blev en känslosam hyllning till dansbandslegenden.

– Det är ett väldigt enkelt sätt för mig att ha honom nära fortfarande. Så är det absolut, sa Oscar Magnusson från scen.

Det var i mars i år som Sven-Erik Magnusson, sångare i det populära dansbandet Sven-Ingvars, tragiskt gick bort i sviterna av cancer.

I tisdagens avsnitt av "Allsång på Skansen", som sändes på SVT1 klockan 20.00, hyllades den folkkära artisten på Sollidenscenen. Hyllningen leddes av Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson, som för sin pappas arv vidare genom att spela Sven-Ingvars populära låtar.

 

LÄS MER: Sonens kärleksfulla hyllning på begravningen 

 

Oscar Magnusson introducerades av programledaren Sanna Nielsen.

– Vår nästa gäst har stått på den här scenen flera gånger. Då som gitarrist i ett av Sveriges första och största rockbrand, under ledning utav sin egen pappa Sven-Erik Magnusson som tyvärr gick bort tidigare i år. Men i kväll så tar han klivet längt fram på allsångsscenen för att hedra sin far, sa hon från scen.

Oscar Magnusson hyllade sin pappa Sven-Erik 

Oscar Magnusson ställde sig sedan på scen och framförde "Anita" på gitarr. På scen stod också Staffan Ernestam, gitarrist i Sven-Ingvars. Scenen pryddes också av ett kollage med bilder på Sven-Erik Magnusson i olika åldrar.

Efter framträdandet på "Allsång på Skansen" möttes Oscar Magnusson av stora applåder. Han berättade också om varför valet föll på att framföra just "Anita".

– Den betyder otroligt mycket. Det var väldigt mycket pappa och är en låt som vi sjungit tillsammans otroligt många gånger. Det är ett väldigt enkelt sätt för mig att ha honom nära fortfarande. Så är det absolut, sa han från scen.

Per Gessle och Miriam Bryant var på plats på Skansen

Tisdagens avsnitt av "Allsång på Skansen" gästas också av bland andra Miriam Bryant och Per Gessle.

Sändningen blev känslosam och redan tidigare under dagen hade programledaren Sanna Nielsen varslat för att det skulle bli en känslostorm på Skansen.

– Jag tror att det säkerligen är många känslor som kommer dyka upp hos oss allihopa. Det känns väldigt fint att vi gör det här, Sven-Erik har betytt väldigt mycket för väldigt många, säger hon.

 

LÄS MER: Familjen om Sven-Erik Magnussons sista tid

 

Vad har han betytt för dig?

– Jättemycket, min familj älskar dansband och hela den musiken så de var ute och dansade hur mycket som helst. Sven-Ingvars tillhör kanske inte riktigt den eran men många förknippar dem med dansbandsmusiken. Jag har hört deras låtar hur många gånger som helst, Sven-Erik har verkligen satt en fin stämpel i svensk pophistoria.

I dag stod det också klart att Oscar Magnusson kliver in som frontman i Sven-Ingvars.

– Det handlar egentligen inte om att jag ska ta över, snarare om att hedra och föra pappas livsverk vidare. Jag vill, kan, eller ska aldrig försöka fylla hans skor, men jag vill, kan och ska göra det på det sätt som känns rätt i mitt hjärta, säger Oscar Magnusson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För mig är detta det bästa sättet att kunna ha pappa nära mig och känna att han fortfarande lever inom mig, och ett fint sätt för oss i bandet att tillsammans få möjlighet att uttrycka vår glädje och sorg. Jag tror inte att jag är ensam om att fortsatt vilja ta del av Sven-Ingvars låtskatt.