Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Joakim Lundells starka återförening i tv: ”Sjukt”

Överraskningen i söndagens ”Hellenius hörna” i TV4.
Det blir känslosamt i ”Hellenius hörna”.
Foto: Tv4
Joakim Lundell är en av Sveriges största influencers och Youtuber.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

Det blir känslosamt i ”Hellenius hörna”.

I söndagens avsnitt återförenas Joakim Lundell med en viktig person från hans förflutna.

– Jag kan knappt finna ord. Sjukt att se honom efter så lång tid. 

Joakim Lundell är en av Sveriges största influencers, med miljoner följare på de största sociala plattformarna. Han ligger också bakom prisbelönta tv-konceptet ”Spökjakt” och planerar att nästa år lansera en skräckfilm i Hollywood, något Expressen tidigare rapporterat om. 

Men så har det inte alltid sett ut för Lundell – som slog igenom i den kontroversiella realityserien ”Kungarna av Tylösand” i början 2010-talet. Youtubern har tidigare berättat om den tuffa tiden efter skandalsåpan som kantades av psykisk ohälsa, droger och alkohol. När det var som svårast ska Joakim Lundell tvingats bo i trappuppgångar. 

– Jag kom till en punkt i mitt liv, där jag inte kunde må mycket sämre, säger han i söndagens ”Hellenius hörna”. 

Viktiga stödet 

Men allt vände när han träffade flickvännen Jonna Lundell 2011. Han förklarar det som att han för första gången i livet fick en ”tillhörighet”. Paret flyttade till Norrköping och där kunde han för första gången få hjälp på riktigt. I Norrköping träffade han också boendestödjaren Kristian, som blev en avgörande faktor för hans framgångar. 

– Jag skulle träffa honom tre dagar i veckan. Sedan pratade vi om allt mellan himmel och jord. Han fick mig att förstå att jag var bra som jag var och plockade fram de sidorna hos mig, säger Lundell och menar att det var Kristian som pushade honom till att satsa på Youtube. 

– Jag var inne i Arbetsförmedlingen då och de skulle skicka ut mig på en praktikplats jag inte var intresserad av. Då ställde han sig i vägen och sa ”nej, Jocke ska inte misslyckas en gång till. Ni ska inte sätta honom på ett ställe där han kan misslyckas igen. Han ska satsa på Youtube”. 

Joakim Lundell började aldrig sin praktikplats men satsade allt på Youtube i stället. 

– Han verkar ha varit väldigt bra för dig, Kristian, säger David Hellenius.

– Han och Jonna är de två viktigaste personerna jag haft i livet, svarar influencern samtidigt som programledaren överraskar med en videohälsning från oväntat håll.

– Jag är så enormt stolt över allt du gjort och allt du gjort. Jag hoppas att vi ses snart, hälsar boendestödjaren Kristian i videon.

Plötsligt dyker Kristian upp i publiken.
Foto: Tv4
Lundell kan inte hålla tillbaka tårarna.
Foto: Tv4

Återförenas i studion

När det det känslosamma videoklippet spelas upp bryter Joakim Lundell ihop i tårar.

– Jag kan knappt finna ord. Sjukt att se honom efter så lång tid, säger han och programledaren frågar om Lundell fått tillfälle att tacka Kristian. 

Då kommer överraskning nummer två. 

– Han sitter uppe i publiken, hallå Kristian!, säger David Hellenius och pekar upp mot läktaren.

I studion återförenas Joakim Lundell med Kristian efter åtta år. Mötet blir säsongens mest känslofyllda. 

– Jag vill verkligen tacka. Jag hade aldrig haft två så vackra barn och en underbar fru om han inte hade fått mig att förstå att jag ska satsa på det jag brinner för. 

Det blev ett starkt möte mellan vännerna.
Foto: Tv4

Se mer

Möt skådespelarna från ”The Wheel of Time”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.