Kändissonens vändning – efter valet om nakna filmen med Peg

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: STELLA PICTURES

I en reklamfilm för RFSU hettar det till rejält mellan Peg Parnevik och kändissonen Kaspersen Lamprecht.  

Nu berättar paret att Peg hade kunnat få göra scenerna med någon annan än Filip. 

– De sa att om du inte var med så fick jag vara med någon annan. Och du bara "eh jag är med". Det var inte riktigt ett val, säger Peg Parnevik i Expressen tv och skrattar. 

Det hettar till mellan Peg Parnevik, 23, och kändissonen Filip Kaspersen Lamprecht, 21, i en reklamfilm för RFSU. I filmen kysser de bland annat varandra intimt utan kläder. 

Filmen är inspelad för kampanjen "Dear Condom" som vill upplysa om hur viktigt det är att använda kondom. Nu berättar de om hur det var att spela in filmen och känslorna efteråt. 

– Nej men det var askul faktiskt, säger Peg Parnevik och berättar att det knappt märktes att det var fler i rummet när de heta scenerna spelades in. 

Filip Kaspersen Lamprecht däremot var nervös till en början. 

– Ja det var en annorlunda grej, det var en bra anledning för de ville bort med tabun och göra något snyggt av det, säger Filip Kaspersen Lamprecht. 

Men nervositeten höll på att stoppa deras medverkan tillsammans. 

– De sa att om du inte var med så fick jag vara med någon annan. Och du bara "eh jag är med". Det var inte riktigt ett val, säger Peg till Filip och skrattar. 


https://www.instagram.com/p/BnTURshhqlC/?utm_source=ig_web_copy_link

”Ligg runt om ni vill”

För Peg Parnevik är budskapet bakom filmen viktig och menar att det ofta känns som att det är tjejens ansvar att skydda sig vid sex – något som är helt fel. 

– Ja alla ska tänka på att det inte bara ska vara jag. Vi snackar mycket om att det känns som att det är tjejers ansvar att ta med kondom eller ta p-piller, det är allas ansvar att skydda sig och vara försiktiga, säger hon och fortsätter: 

– Och ligg runt om ni vill. Det är inget fel med det. Ta bort den tabun också. 

Filmen har tagits emot med en del kritik – något som Peg Parnevik inte bryr sig om. 

– Det är vissa som tycker att det var lite "out there" men jag tycker att det var askul och  att det är fantastiskt fint. 

Med kampanjen vill RFSU få unga att börja prata om kondomer på ett avdramatiserat sätt. Det ska bli en naturlig del av samlaget, och vara en självklarhet, menar RFSU.

Filip Kaspersen Lamprecht är son till programledaren Kristin Kaspersen och Martin Lamprecht. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.