Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kändissonen avslöjar relationen till pappa Orup

Kid Eriksson är son till tv-profilen Sofia Wistam och musikern Thomas ”Orup” Eriksson. Foto: OLLE SPORRONG
Kid Eriksson skördar stora framgångar inom musiken. Nu berättar han om stödet från pappa Orup. Foto: Instagram.com/kideriksson
Pappa Orup har stöttat sin son Kid Erikssons musikskapande. Foto: OLLE SPORRONG
Just nu är Orup ute på turné tillsammans med Anders Glenmark och Niklas Strömstedt. Foto: SVEN LINDWALL

Kid Eriksson går i sin far Orups fotspår och gör nu egen karriär i musikgruppen Tjuvjakt.

Nu berättar Kid Eriksson om den fina relationen med sin far och om deras gemensamma musikintresse.

"Vi pratar mycket musik regelbundet, har varit ett fint sätt för oss att bonda." skriver han i ett sms.

Kid Eriksson, 27, är son till artisten Thomas "Orup" Eriksson, 59, och Kanal 5 - programledaren Sofia Wistam, 52. Nu gör han egen karriär i musikgruppen Tjuvjakt. 

I det senaste avsnittet av "Nemo möter en vän", som programleds av Nemo Heden, gästar Tjuvjakt.

Musikgruppen får bland annat svara på frågor som lyssnare har fått skicka in. De får då frågan om bandmedlemmarna har påverkats av att Kid Erikssons pappa är musiker. Bandmedlemmarna säger att de inte tycker det har påverkat men att Orup brukar ge dem feedback. 

– Men rent framgångsmässigt och så nej, säger Kid Eriksson i podcasten.

I ett sms till Expressen berättar Kid Eriksson att musiken har varit ett sätt för far och son att komma närmare varandra. 

"Vi pratar mycket musik regelbundet, har varit ett fint sätt för oss att bonda. Vi brukar vara duktiga på att visa demos, prata öppet om vad man tycker om varandras grejer. Ganska skönt att ha en popfantast tillgänglig för input liksom." skriver han. 

 

LÄS MER: Kändissonen har vuxit upp – nu gör han succé 

 

https://www.instagram.com/p/Bj2EeGfFfU-/?taken-by=kideriksson

Orup såg tidigt att det skulle bli en hit

Bandmedlemmarna avslöjar att det är Orup som spelar piano på deras låt "Tare på krita" men att de glömde att skriva ut hans namn och ge honom credd för det.  

– Han blev ju inte lack, men han skickade ett sms med en smiley som kliar sig i hakan och skrev "är inte det där jag?" säger Kid Eriksson i podcasten.

Artisten menar att det är lätt hänt att något sådant händer i en stressig process. 

"Haha, vi har sagt till skivbolaget att lägga till honom i credits. Slutprocessen för oss är ofta stressig så lätt hänt att sånt här händer. Ingen biggie!" skriver Kid Eriksson i ett sms.

2017 släppte Tjuvjakt singeln "Tårarna i halsen" och låten blev en stor succé. Kid Eriksson berättar att hans far, Orup, tidigt såg att det skulle bli en hit.

– Han har hjälpt till mycket att tycka till om låtarna. Inte så att vi har ändrat låtarna på grund utav vad han har sagt men när jag spelade upp "Tårarna" såg han tidigt att det här är en låt som kommer att bli stor, säger han i podcasten. 

I juni hade Tjuvjakt en bejublad spelning på Gröna Lund och gruppen har nått stora framgångar. Kid Eriksson berättar att han känner av den senaste tidens framgångar.

"Naturligtvis. Om du jämför våra gig nu mot dem vi hade för två, tre år sedan är det stor skillnad. Denna sommar är det nästan enbart festivalgig, vilket är extremt kul."

 

Det här är Tjuvjakt:

Musikgruppen Tjuvjakt en svensk hip-hop grupp och består av bandmedlemmarna Fredrik "Woodz" Eriksson, Olle Grafström, Jesper Swärd, Arvid Lundquist och Kid Eriksson.

 

De är nu aktuella med nya albumet "okokokokokokok" och singeln "G-Unit & Canada Goose". 

 

Under sommaren är Tjuvjakt ute på turné och spelar bland annat på Emmabodafestivalen, Hudikkalaset och på Liseberg den 15 september.

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!