Kändissonen bryter sin tystnad efter fängelset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Cameron Douglas, son till stjärnan Michael Douglas pratar ut efter att släppts från fängelse.
Foto: DEBBIE VAN STORY / STELLA PICTURES IPHOTO
Cameron Douglas greps 2009 och dömdes till fem års fängelse för grovt narkotikainnehav.
Foto: KC/PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS
Cameron Douglas satt sju år i fängelse innan han släpptes fr.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
Hollywoodstjärnan Michael Douglas, pappa till Cameron Douglas.
Foto: LUCA BRUNO/AP

För åtta år sedan dömdes Michael Douglas son Cameron, 39, till flera års fängelse.

I dag är han återigen en fri man.

Nu berättar kändissonen för Daily Mail om sitt nya liv utanför murarna. 

Cameron Douglas, 39, befann sig på ett hotell i Meatpacking district på Manhattan sommaren 2009. Hotellrummet var betalt av pappan, skådespelarstjärnan Michael Douglas. 

Då fick polisen ett tips – och grep kändissonen. Cameron Douglas ska ha varit hög när polisen tog sig in i hans hotellrum.  

39-åringen misstänktes för att ha varit en mellanhand i en knarkaffär – och året därpå dömdes han till fem års fängelse för grovt narkotikainnehav. Straffet skärptes sedermera till sju års fängelse efter att han försökt sälja receptbelagda mediciner till andra fångar. 


LÄS MER: Michael Douglas son Caremon får stöd från fängelset

Michael Douglas sons nya liv efter fängelset

Från fängelset skickade Cameron Douglas ett brev där han kritiserade det "omoderna systemet" och sättet som missbrukare behandlas i USA.

"Jag påstår inte att jag inte ska straffas för det jag gjort, men svaret på mina problem är behandling, medan statens "svar" är att låsa i mig och kasta bort nyckeln" skrev han.

Cameron Douglas dömdes till fängelse 2010.
Foto: KC/PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS

"Det sitter en halv miljon amerikaner i fängelse, vars enda brott är droginnehav. Det är människor som inte är våldsamma och som missar viktiga delar av livet, och straffas för sitt beroende". 

Cameron Douglas stöttades av sin familj i samband med och efter domen. I dag har 39-åringen avtjänat sitt straff och är återigen en fri man.


LÄS MER: Michael Douglas son skadad i fängelset

Cameron Douglas släppt från fängelset

Kändissonen är tacksam för sin familjs stöd under tiden innanför murarna. 

– Min familj gav aldrig upp, inte en enda sekund. Catherine är en kämpe. Hon ger aldrig upp någonting och hon övergav inte mig. Kärleken från min familj tog mig igenom de mörkaste tiderna, säger han till Daily Mail.

Cameron Douglas berättar att han i dag mår bra och lever ett helt annat liv.

– När celldörren stängdes igen den första natten så kändes det som en mardröm, att jag skulle vakna. Men mardrömmen bara fortsatte och blev ännu värre. Jag levde en mardöm under sju års tid men kärleken från min familj sviktade aldrig, säger han till tidningen. 

Cameron Douglas har fortfarande kontakt med tidigare fångar som han skapade ett speciellt band med. Han liknar det med banden man skapar med andra soldater under krig.

– Det var mörka perioder, många djupa dalar, men jag visste att jag behövde använda fängelset för att förändra mitt liv, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.