Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisparet överfallna och rånade på stan

Monika Ahlberg och Glenn Schiller överfölls på Karlaplan.
Foto: /Ibl / /IBL
De blev nedslagna och rånades.
Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Ahlberg tvingades söka vård efteråt.
Foto: Expressen

Fotbollslegendaren Glenn Schiller och tv-kocken Monika Ahlberg slogs ner bakifrån.

Samtidigt rånades de på kreditkort och mobiltelefon – nu har rånarna köpt en resa med ett av de stulna korten.

Efter överfallet fick Monika Ahlberg söka akutvård.

– Det nästan värre nu än i går när det börjar sjunka in vad jag varit med om, säger Monika Ahlberg.

Det var strax efter midnatt, i måndags, som förre fotbollsspelaren Glenn Schiller, 56, och tv-kocken Monika Ahlberg, 55, var på väg hem till sin lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Men vid Karlaplan blev paret nedslagna bakifrån.

– Allt hände väldigt snabbt, det var över på 10-12 sekunder. Någon slog Glenn bakifrån, i ansiktet. Vi föll till marken och jag skadade min hand ganska rejält. Den började blöda, säger Monika Ahlberg.

När de låg på marken tilltalade en man dem.

– Han frågade om han kunde hjälpa till. Vi reste oss upp och sen var han borta. Inte ens då förstod vi att det var något mer som hänt än att någon slagit ner Glenn. Vi kom hem, jag sköljde av handen och skulle åka till akuten. Men jag hittade inte min plånbok och Glenn hittade inte sin telefon. Då förstod vi att mannen, samtidigt som han hjälpte oss, rånade oss, säger Monika.

– Det gick så fort. Men när vi pratat om det efteråt säger Glenn att han tyckte sig se en bil. Vi tror att han hade medhjälpare.


LÄS MER: Tv-profilen har gift sig med fotbollshjälten 


Monica Ahlberg fick spricka i handleden


LÄS MER: Han är Monika Ahlbergs nya kärlek


Monika beslöt sig för att spärra sina kort.

– Banken missade ett kort. Där hade de varit och köpt en resa. När de skulle fortsätta handla fick jag ett sms där jag var tvungen att slå in en kod för att ett pågående köp skulle kunna genomföras. Då ringde jag till American Express. Förmodligen hade de först köpt en billigare resa och sedan tittat på dyrare.

– Han hann handla en resa som inte var så dyr, jag tror den kostade ungefär 2500 kronor, säger Monika.

Monika Ahlberg säger sig, efter rånet, må okej psykiskt. Även om handleden är svullen.

– Jag har en spricka i handleden. Men det kunde ha varit värre. Det nästan värre nu än i går när det börjar sjunka in vad jag varit med om, säger Monika Ahlberg.

Överfallet och rånet är polisanmält.

– Men vad ska de göra?

Under eftermiddagen var Expressen i kontakt med polisen som berättade att förundersökningen var nedlagd. Men enligt Monika Ahlberg, som ska ha kontaktat polisen efter det, är ärendet återupptaget.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.