Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kändisarnas skönhetsingrepp: ”Jag grät i flera månader”

Magasindrottningen Amelia Adamo tycker att det finns ett hyckleri runt skönhetsoperationer. 

Sambon Korosh Kananian blev rasande när Laila Bagge valde att ändra sitt utseende & Carolina Gynning har haft en enorm otur när hon gjort skönhetsingrepp.  

– Jag hoppas verkligen att mina läppar sitter kvar, har hon tidigare sagt till Expressen.

Här är de svenska kändiskvinnorna som har ändrat sina utseenden. 

Laila Bagge 

Laila Bagge år 2018. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Laila Bagge under ”Let's Dance” 2009. Foto: STELLA PICTURES

När det begav sig mellan tv-profilen Laila Bagge, 46, och Anders Bagge, 51, brukade det gifta paret skoja om Lailas smala läppar. 

– Jag har ju jättesmala läppar, och har brukat bli kallad ”ormläppen” av Anders Bagge, vi brukar skratta åt det. Jag har kallat mig själv för det för att han har kallat mig det. De har ju inga läppar, har hon tidigare sagt i Rix Morronzoo. 

Så en dag bestämde hon sig – Laila Bagge ville prova hur det kändes att ha större läppar. 

Någon som inte blev något vidare glad över beslutet var kärleken Korosh Kananian, 28. 

– När jag kom hem så fick jag en sådan utskällning av min man. Han sa ”gör du det där en gång till, då går jag ut genom dörren”, berättar Laila Bagge i Rix Morgonzoo.

2014 berättade hon också att hon har haft tankar på att operera brösten.

– De är lite ledsna, så de kanske ska bli lite mer pigga. Har man ammat två barn så kan de bli lite ledsna. Men jag ska inte stoppa in någonting. De kanske bara ska hissas upp lite, har hon sagt i podcasten ”Bagge & Bagge”. 

Amelia Adamo

Amelia Adamo 2018. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Amelia Adamo 2008. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Magasinsdrottningen Amelia Adamo, 72, är en av dem som har lagt sig under kniven. 

När hon berättade om sina ingrepp så gjorde hon det för att hon ville vara ärlig. Hon frågade sig varför rynkkrämer är okej men inte ett ansiktslyft och varför det anses rimligt att förminska brösten men inte att förstora dem.

–Jag tycker det är sånt hyckleri. Jag vill inte ingå i skämshögen utan vara ärlig, sa hon år 2009 i ”Amelia Adamo” på TV8. 

Amelia Adamo har gjort ett ögonlockslyft för en vaknare blick och botox-injektion för att bli av med ”bekymmersrynkan”. Det har Expressen tidigare skrivit. 

Dominika Peczynski 

Dominika Peczynski år 2017. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Dominika Peczynski år 2001. Foto: MÅRTEN SVEMARK

Entreprenören Dominika Peczynski, 48, är inte alls främmande för skönhetsoperationer. Hon har bland annat sprutat in restylane i läpparna och i pannan för att fylla ut skrattvecken. Och hon har även fettsugit hakan. 

– Jag vill inte göra radikala saker sånt som syns för mycket. Men jag är en ytterst liberal människa när det gäller det mesta. Jag anser att det är min kropp och skadar jag ingen annan så jag gör precis vad jag vill, har hon tidigare sagt till Expressen. 

Anna Book 

Anna Book år 2017. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Anna Book 2008. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Sångerskan Anna Book, 48, vann ”Biggest loser VIP” och gick ner massvis i vikt. I samma veva fixade hon både tänderna och ögonbrynen – och strax därefter opererade hon både magen och brösten. 

Magen opererade hon för att förstärka och få tillbaka 100 procentig funktion i buken, skrev hon då på Instagram. 

Hon avslöjade också om varför hon valde att lägga brösten under kniven. 

”…lika så var det med ärren på mina bröst efter den bröstförminskning som jag gjorde redan för 29 år sedan, som 18 åring. Samt att jag gjort ett bröstlyft & lagt in ett runt implantat, för att bättra på fylligheten utav mina bröst. Och dom är inte i första hand större, utan fastare & har förhoppningsvis fått den formen som JAG vill ha på dom. 

Carolina Gynning

Carolina Gynning år 2018. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carolina Gynning när hon deltog i ”Big Brother” 2004. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Entreprenören Carolina Gynning, 40, har inte haft tur med sina skönhetsoperationer och ingrepp. 

I en intervju med Expressen år 2015 berättade hon att hon har svårt att vara nöjd med sitt utseende. 

– Nej. Jag gjorde ingrepp förr. Sprutade in något livsfarligt i mina läppar. Många andra av de som använde det medlet har tappat sina läppar. Alltså, läpparna har liksom trillat av. Det är jättefarligt. Det har inte hänt något på mig än, men jag hoppas verkligen att mina läppar sitter kvar, sa hon då. 

Men det är inte den enda operationen som förföljer henne. När hon var 18 år gjorde hon en bröstförstoring som inte alls blev som hon tänkte sig. 

– I stället för att mina bröstvårtor hamnade högt upp på brösten som på bilderna av Pamela Anderson, så placerades de lågt ned. Hela mina vanliga bröst och bröstvårtor låg under implantaten! sa hon nyligen i podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva”. 

– I dag kanske man skrattar åt det. Men det här var något jag grät åt i flera månader.

Brösten har hon fått göra om säkert nio eller tio gånger – men nu är hon nöjd. 

Entreprenören har också gjort ett ingrepp på sina händer som gick fel. 

”Jag fick insprutat något i händerna som skulle göra att de såg yngre ut. Men dagen efter behandlingen vaknade jag upp med händer lika stora som en kåldockas. Fan vilken ångest jag fick!”, berättade hon i samma podcast. 

Pernilla Wahlgren 

Pernilla Wahlgren år 2018. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Pernilla Wahlgren 2012. Foto: MARIA ÖSTLIN

Pernilla Wahlgren hade en 40-årskris och bestämde sig då för att testa botox – men resultatet blev inte som hon hade tänkt sig. 

– Antagligen tog de för mycket på mig. Jag tyckte det var fruktansvärt. Jag fick ont i huvudet, har hon tidigare sagt i podcasten ”Livshjulet”. 

Pernilla Wahlgren sa då att hon inte kunde känna igen sig själv efter behandlingen. 

– Jag kunde inte le. För mig blev det superobehagligt under hela tiden det satt i. Just det har skrämt mig, fortsatte hon. 

Artistens dotter Bianca Ingrosso,  har också avslöjat att Pernilla tidigare har testat att fylla ut läpparna. 

– Mamma har ju gjort sina läppar en gång och det blev, alltså, förjävligt. Hon såg ut som att hon hade satt upp en hel snusdosa, har Bianca Ingrosso sagt i ”Wahlgrens värld”. 

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso år 2018. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Bianca Ingrosso i ”Wahlgrens värld”. Foto: Kanal 5.

Det är inte bara mamma Wahlgren som har genomgått ett par skönhetsbehandlingar. Även Bianca Ingrosso, 24, har valt att ändra sitt utseende en del. Hon har öppet pratat om att hon tidigare haft komplex för sina läppar – något som hon tog tag i.  

– Jag har gjort mina läppar - vem bryr sig? Jag kan säga det med gott samvete, för jag har gått runt hela mitt liv och haft så dåligt självförtroende när det gäller mina läppar. Jag säger inte att det är fult att ha små läppar men till mitt ansikte har jag bara känt att det inte passar, har hon sagt i podcasten "Alice & Bianca - Har du sagt A får du säga B". 

Nyligen gjorde hon också ett annat ingrepp – hon la fillers under ögonen för att motverka mörka ringar under ögonen. 

– Det har inte gett mig komplex men jag har blivit väldigt trött på att se trött ut. Så jag testade att lägga fillers under ögonen och det är det bästa jag gjort, sa hon på sin Youtube-kanal. 

Magdalena Graaf 

Magdalena Graaf år 2016 Foto: /IBL / /IBL
Magdalena och Hannah Graaf år 1998. Foto: KALLE SANDELL

Programledaren Magdalena Graaf, 43, har gjort en del skönhetsingrepp. Det har hon tidigare berättat på sin blogg, enligt Hänt. 

Hon har bland annat gjort sina läppar, senaste gången var 2011. Hon har testat botox – men det var hon allergisk mot. Tänderna har också fått sig en omgång och hon har satt in fasader. Tre gånger har hon opererat brösten men i dag har hon lyft dem och tagit ut allt silikon. 

En operation hon är extra nöjd med är ögonlocken:

”Jag har opererat bort extra hud från mina ögonlock. Inte för att jag ”skulle kunna sminka mig” utan MER för att min hud var så tung och hängde ÖVER mina fransar.. BÄSTA jag gjort!, har Magdalena Graaf skrivit i sin blogg, enligt Hänt.