Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändiskvinnornas fest – för att hylla Lill-Babs

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var länge engagerad i ”Stadsbrudskåren”.Foto: DAN NORRÅ / STELLA PICTURES DAN NORRÅ
”Vi kommer skåla i champagne till hennes ära. Vi tyckte det var ett bra sätt att hylla denna starka kvinna”, berättar Christina Schollin.Foto: /IBL / /IBL
Nanne Grönwall är en av de som tillhör sällskapet.Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Babben Larsson är en av medlemmarna.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I halva sitt liv var Barbro ”Lill-Babs” Svenssons engagerad i ”Stadsbrudskåren”.

På onsdagskvällen samlas ett 25-tal kvinnliga vänner för att hylla artisten – genom att höja sina glas och skåla i champagne.

– Vi kommer skåla i champagne till hennes ära, säger skådespelerskan Christina Schollin.

– Det är Barbro i ett nötskal, säger gruppens talesperson, PR-kvinnan Marianne Djudic.

Den 3 april somnade Barbro ”Lill-Babs” Svensson in efter en kortare tids cancersjukdom. Hon blev 80 år gammal.

Bland de många sörjande är vännerna i ”Stadsbrudskåren”. Kåren har funnits sedan början av 1960-talet och består av ett 25-tal kvinnor. Dess syfte är att samla in pengar för att stötta utsatta kvinnor och barn i Storstockholm. ”Lill-Babs” hade medlemsnummer 20 och har varit en engagerad deltagare i 37 år.

Bland de andra medlemmarna märks bland andra Lill Lindfors, Alexandra Charles, Christina Schollin, Marianne Bernadotte, Nanne Grönvall, Babben Larsson och Meg Westergren.

 

LÄS MER: Lill-Babs önskan för sitt livsverk 

”Ett riktigt stycke dynamit”

På sin hemsida har ”Stadsbrudskåren” skrivit en runa till ”Lill-Babs”. I texten hedrar de sin förlorade medlem och beskriver henne som omtänksam, generös och energisk – ”ett riktigt stycke dynamit”.

In i det sista var artisten engagerad i gruppens välgörenhetsarbete.

”När hon på sjukbädden hörde om Stadsbrudarnas plan att 2018 stödja hemlösa äldre genom projektet 'Vid din sida' satte hon sig upp och sa: 'Det vill jag vara med på' och skänkte sedan ett stipendium till det”, skriver de.

Marianne Djudic är gruppens talesperson.Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN

Vännerna hyllar ”Lill-Babs” - med champagne

På onsdagskvällen samlas ”Stadsbrudskåren” för årsmöte. Vännerna tänker då ta tillfället i akt att hylla Barbro ”Lill-Babs” Svensson på det sätt de tycker passar allra bäst: Genom att skåla i champagne.

– Det är Barbro i ett nötskal, säger PR-kvinnan Marianne Djudic, gruppens talesperson.

En annan ”stadsbrud” är skådespelaren Christina Schollin, som berättar att det var tungt att ta emot beskedet om ”Lill-Babs” död.

– Hon fick avsluta sitt liv alldeles för tidigt, hon hade så otroligt mycket mer att ge. Det är en chock, jag trodde hon hade många år kvar.

 

LÄS MER: Lill-Babs liv i solen – på ålderns höst 

Lill Lindfors är en annan av medlemmerna i sällskapet.Foto: ANN JONASSSON

”Hylla denna starka kvinna”

Christina Schollin bor delvis i Nerja i Spanien, men är just nu i Sverige för att spela in ”Wahlgrens värld”. Hon kommer vara med på årsmötet och delta i hyllningen av ”Lill-Babs”. 

– Vi kommer skåla i champagne till hennes ära. Vi tyckte det var ett bra sätt att hylla denna starka kvinna. Och likaså Kjerstin Dellert som gick bort också, hon var gammal och då är det mera naturligt. Men det var chockartat med Barbro, verkligen, säger Christina Schollin. 

Anitha Bondestam, före detta stadsråd och medlem i ”Stadsbrudarna”, minns ”Lill-Babs” som en varm och levnadsglad människa.

– En generös människa som alltid var glad. När vi var ute på landet hos mig var hon fantastisk, hon kunde allt om blommor och allt som fanns där, säger Anitha Bondestam.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.