Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisdotterns nya succé – det gör hon i dag

Maja Strömstedt.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Agneta Sjödin, dotter Maja Strömstedt.Foto: HANS SHIMODA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Niklas Strömstedt och dottern Maja Strömstedt.Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Niklas Strömstedt och Agnets Sjödin.Foto: MALIN / FLT-PICA / SCANPIX SVERIGE AB

Maja Strömstedt, 20, går nu i pappa Niklas Strömstedts fotspår och satsar på en karriär inom musiken.

Aktuell med nya singeln "No fake love" på amerikanska skivbolaget Republic records berättar hon nu om vägen till framgången – och hur det är att växa upp med kända föräldrar.

– Jag kan känna att jag många gånger har fått kämpa dubbelt så hårt för att bevisa att det inte är kontakter som tagit mig dit där jag är i dag, berättar hon för Aftonbladet.

Agneta Sjödins, 51, och Niklas Strömstedts, 60, dotter Maja Strömstedt gör nu karriär som artist under namnet Maja Kristina.

Efter att ha skrivit kontrakt med ett amerikanska bolaget Republic Records, som har artister som Nicki Minaj, Ariana Grande och The Weeknd, släpptes i förra veckan singeln "No fake love".

I en intervju med Aftonbladet berättar artisten nu om hur hon fått jobba hårt för att komma dit hon är – och hur det är att växa upp med två kända föräldrar.

– Jag vet att det är många som går och tänker att det är pappa som fixat mitt skivkontrakt. Men så har det verkligen inte varit. Inte alls faktiskt, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag kan känna att jag många gånger har fått kämpa dubbelt så hårt för at bevisa att det inte är kontakter som tagit mig dit där jag är i dag, berättar hon i intervjun.

 

 

https://www.instagram.com/p/BoQq3_ql3KB/?taken-by=poptonten

Uppväxt med musiken

Föräldrarnas framgång har även bidragit till mycket kunskap om branschen och ända sedan hon var liten har hennes pappa Niklas Strömstedt stötta henne med musiken. Tillsammans skrev de hennes första låt när hon bara var sju år gammal, har hon tidigare berättat. 

Att hålla på med musik har alltid varit naturligt för henne.

– Jag har aldrig blivit pushad att ta lektioner eller sådär, utan allting kom till mig väldigt naturligt. Jag lärde mig spela själv och fick upptäcka det på egen hand. Jag blev själv nyfiken på hur det är att skapa låtar, har hon berättat i en intervju med TT.

Var med i Melodifestivalen

Maja Strömstedt medverkade också i Melodifestivalen i vintras, där hon var körsångare till Olivia Eliasson, som uppträdde i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik med låten "Never learn".

Skivkontraktet hos Republic Records fick hon efter att en talangscout hört hennes låt och hon blev bjuden till huvudkontoret i New York.

– Det är helt otroligt. Jag är också glad att de ville ha just mig och inte ville ge låten till någon annan artist. Samtidigt var jag väldigt tydlig med att jag ville hålla fast vid min musik själv, att det var min låt och att det är jag som ska göra den, säger hon till TT.

 

 

https://www.instagram.com/p/BiQ4ic4H4b5/?taken-by=agnetasjodin