Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisdotterns succé i tv: ”Hennes egen grej”

Hanna Hedlunds blodiga skada – doldes i tv
Hanna Hedlund och Tobias Wallin fick nyligen lämna ”Let's dance”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Nu syns hon med nära vännen Kajsa Ernst i ”Hela kändis-Sverige bakar”.
Foto: Cecilia Möller / TV4/CMORE
Hanna Hedlund med maken Martin Stenmarck.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Hanna Hedlund hann knappt åka ur ”Let's dance” innan hon nu syns i ”Hela kändis-Sverige bakar”.

För Expressen berättar artisten om oron över de inställda jobben, familjelivet under pandemin, dotterns skådespelarsuccé – och sin egen nödplan:

– Jag sökte till universitetet och kom in på socionomprogrammet.

Trots höga poäng från juryn tvingades Hanna Hedlund, 46, nyligen lämna TV4:s ”Let's dance”. Samtidigt som sångerskan har flera projekt på gång är det mycket som ännu hänger i luften.

Det mesta beror på smittspridningen av covid-19 och kommande restriktioner.

– Det är en så märklig sits. Nu gick de ut med att de eventuellt öppnar upp för 500 personer den 17 maj. Och drar ju allt i gång med möten. För vi frilansade artister sitter i någon slags karantän jobbmässigt och bara väntar.

Hoppas på allsång

Bland annat är Hanna Hedlund en del av Pernilla Wahlgrens föreställning ”Pernilla Wahlgren har hybris”. Förhoppningen är att kunna ta upp showen framåt hösten. Innan dess hoppas hon och systern Lina Hedlund arrangera allsångskvällar på hemmaplan i Hälsingland. En femårig tradition som tvingades ställas in förra året.

Din man Martin Stenmarck är i samma bransch? Känns det oroligt?

– Vi har haft sån himla tur också på något vis i och med att vi båda två har olika ben att stå på. Jag har ju jobbat som programledare många år, jag har skrivit manus. Så det här året har jag haft möjlighet att jobba en del med tv tack vare det. Och han har ju ”Lyckoviken”.

Trots tv-jobb och inspelning av tv-serie har pandemin också gett makarna mer tid för familjen.

– Jag är fotbollstränare till min yngsta dotter och att plötsligt kunna vara med på alla träningar och matcher på helgerna. Att vi som familj kunde vara hemma på helgerna. Det gjorde att det kom så mycket positivt. 

Trots oro för jobb har pandemin gett mer tid för familjen, berättar Hanna Hedlund.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hanna Hedlund och Martin Stenmarcks dotter Ida Hedlund-Stenmarck syns i ”Udda veckor” på Discovery+ och Kanal 5.
Foto: Discovery+

Hyllar dotterns tv-insats

Tillsammans med skådespelaren och nära vännen Kajsa Ernst har Hanna Hedlund även hunnit medverka i ”Hela kändis-Sverige bakar” som nu sänds i TV4.

– Det spelades ju in i juni och då hade jag varit utan jobb mars, april, maj. Så när frågan kom ”vill du åka med din bästa kompis och baka?” sa jag bara ”ja definitivt!”. 

En annan familjemedlem som just nu syns i tv är 17-åriga dottern Ida som har en av de större rollerna i tv-serien ”Udda veckor” med bland andra Christine Meltzer och Linus Wahlgren.

– Det här är helt hennes eget. Hon fick den här provspelningen via sina kontakter där hon har jobbat tidigare. 

Hur känns det att se henne?

– Jag tycker att hon är så naturlig och att hon har sån tajming. Hon är jättebra. Det är en märklig upplevelse att se sina barn och verkligen känna att man inte har någonting med det där att göra. Det är helt och hållet hennes grej. Men jag är väldigt stolt.

Men om samtliga tre av Hanna Hedlund och Martin Stenmarcks barn har en framtid i underhållningsbranschen låter hon vara osagt.

– Jag är bara glad om de kan hitta passion. Sen om det är bakning eller dans eller juridik eller musik, det spelar liksom ingen roll. 

– Speciellt i de här tiderna kanske två frilansade föräldrar tycker det vore mer tryggt om de pluggade till någonting akademiskt, tillägger hon och fnissar till.

Hanna Hedlunds nödplan

Hanna Hedlund förberedde också en egen nödplan om jobbmöjligheterna helt skulle börja sina.

– Jag sökte till universitetet och kom in på socionomprogrammet. Jag skulle egentligen ha börjat med det nu, men så kom ”Let's dance” och det är jag väldigt glad för. För jag är inte klar med underhållningsbranschen än.

Socionomdrömmen sparar hon tills hon blir 65, förklarar hon. 

– Det är något positivt också, att komma på vad man skulle kunna göra. Vad man också skulle tycka vore spännande att jobba med. Så det har varit någonting gott som kommit ur det här året.

Hanna och Lina Hedlund hade bittra syskonbråk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.