Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisdotterns drag – för att bryta sig loss

Strömstedts och Sjödins dotter har vuxit upp
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: FREDRIK SANDBERG / DAGENS NYHETER

Hemma i Sverige är hon känd som Agneta Sjödins och Niklas Strömstedts dotter – men nu satsar Maja ”Maja Kristina” Strömstedt på en internationell karriär.

För karriärens skull flyttar 21-åringen till Los Angeles, och ser fram emot att inte förknippas med sina föräldrar.

– Det är skönt att komma någonstans där jag bara får vara jag, säger Maja Strömstedt i ”Malou efter tio”.

Maja Strömstedt, 21, har vuxit upp känd som dotter till Niklas Strömstedt och Agneta Sjödin. Men nu kliver hon ur sina föräldrars skugga, och satsar på en internationell karriär som artist och låtskrivare.

Efter att ha fått kontrakt med Republic records i New York ska hon nu flytta till Los Angeles.

– Det är mycket för låtskrivandet faktiskt, även om mitt skivbolag är baserat i New York så bor de flesta låtskrivare i LA. Det är därför jag väljer att flytta dit, för jobbet, säger hon i ”Malou efter tio”

Maja Strömstedt: ”Några förväntningar”

Strömstedt började med att skriva låtar åt andra – men när hennes demo hamnade hos Republic records blev de intresserade av henne.

– Jag har alltid velat bli artist, men just den här låten pitchades först mot en annan artist, och så råkade den hamna hos Republic, och då tyckte de att ”den här tjejen, henne ska vi ha”, säger hon i ”Malou efter tio”.

När Malou von Sivers frågar om det är skönt att slippa förknippas med sina föräldrar utomlands svarar Maja Strömstedt snabbt.

– Ja, det är klart att det är det. Sen tror jag att alla artister, oavsett föräldrar eller bakgrund, drömmer om att ta sig ut på en annan marknad, och speciellt USA. Så främst är det därför. Men det är klart att det är skönt att komma någonstans där jag bara får vara jag, och ingen har några förväntningar eller förutfattade meningar om vem jag ska vara.

Expressen söker Maja Strömstedt för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.